Zaferin şifresi

Teknik Direktör Pereira bugüne kadar bireysel performansla kazandıklarını söyledi, “Derbide takım unsurunun öne çıkmasını istiyorum” dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, son çalışma öncesi oyuncularıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Beklentilerini anlatan Portekizli hoca, derbinin şifresini de verdi. Pereira kazanmak için öncelikle “takım olmak” gerektiğini vurguladı. Daha önce kazandıkları bazı maçlarda bireysel yetenekler ve yıldızların önemli katkısı olduğunu ifade eden sarı-lacivertli ekibin hocası, “Bu kez daha farklı bir profil ortaya koymalıyız” dedi.

Pereira, “Herkes birbirinin arkasını ve hatasını kapatmalı. Bu maçı kazanmamız için gereken en önemli husus bu. Eğer bunu yapamazsak galibiyetle ayrılamayız. İyi yoldayız. Takım olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu sezon hiç olmadığı kadar derbide takım unsurunun öne çıkmasını istiyorum. Herkes takım için oynamalı” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kartal’a kilit

Fenerbahçe bugünkü maça kontrollü oyun ile başlayacak. Beşiktaş’ın çok etkili hücum silahları olduğunu bilen Pereira, öncelikli olarak bu isimleri durdurmanın planlarını yaptı.

Beşiktaş’ın erken gol bulup maçı bir an önce koparmak isteyeceği fikrinden hareketle Portekizli hocanın, savunma ve orta saha dizilişi rakibin hücum gücünü kırmayı hedefliyor.

İlk 11’i sakladı!

Hafta boyunca yapılan taktik çalışmalarda ilk 11’i belli etmeyen Teknik Direktör Vitor Pereira, tüm futbolcuları derbiye motive etti. En çok merak edilen konu hücum hattında kimin oynayacağı. Portekizli hoca, Beşiktaş’ın hücuma yönelik bir oyun planı kuracağını düşünürek Van Persie’nin bu savunmaya karşı daha etkili olacağını düşünüyor. Ancak Pereira’nın yine de kesin kararını vermediği ve bu sabah takımı açıklayacağı öğrenildi.

‘Detaylar belirler’

Sarı-lacivertli ekibin yıldızı Diego Ribas, derbiyi kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Brezilyalı futbolcu, maçın zorlu geçeceğini ve takım halinde iyi bir performans göstermeye hazır olduklarını kaydetti. İyi bir çalışma haftası geçirdiklerini anlatan 30 yaşındaki oyuncu, “Böyle maçlarda genellikle az pozisyon görmeye alışığız. Yine detayların maçı bir taraftan alıp diğer tarafa götürebileceği bir karşılaşma olacağını düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Derbi maç öncesi son antrenman başlamadan tesislere gelen Fenerbahçeli taraftarlar, takıma moral verdi. Taraftarların teknik heyet ve futbolculara baklava ikram ettiği belirtildi.