Zaimoğlu İl Kadın Kolları başkanı

CHP Kadın Kolları’na 4 ay sonra atama yapıldı...

CHP’de beklenen atama tam 4 ay sonra geçekleşti. Avukat Nevin Zaimoğlu İl Kadın Kolları Başkanı oldu. Zaimoğlu’nun Başkanlığı’nda ki İl kadın Kolları’nda Fatma Sibel Çetin, Yeşim Taştan, Gülten Elkol, Rukiye Yerden, Suna Doğan, Handan Çerçel, Tülay Kahraman, Nilgün Esen, Sibel Altunekin, Raile Günbatın, Sümbül Güvendir, Yasemin Demiralp görev aldılar.

Göreve getirilmiş olmasının kendisini heyecanlandırdığını ve sorumluluğunu artırdığını dile getiren Avukat Nevin Zaimoğlu, koltuğun boş kaldığı 4 ay boyunca görevi fahri olarak yerine getirdiğini ifade ederek, “Atamayı öğrendiğim zaman sorumluluğumun ne kadar büyük olduğunu görerek heyecanlandım. Gerçi sandalyenin boş olduğu 4 ay boyunca zaten ben bu görevi yürütüyordum ama şimdi işin tüm yükü ve sorumluluğu üzerimde” dedi.

Reklam
Reklam

İl Kadın Kollarına 4 ay sonra atma yapılmasını değerlendiren Zaimoğlu, “Mersin’e 4 aydır yapılamamasından üzüntü duydum. Böyle bir Mersin gibi kale 4 ay boyunca boş bırakılmamalıydı. Biz bunu bilerek 4 ay boyunca ara vermeden çalıştık ve göreve kim gelirse gelsin iyi bir mevzi bırakmanın kaygısını taşıdık. Göreve geldikten sonra çalışmamıza aynen devam ettik. Bu durum bize büyük avantaj kazandırdı” şeklinde ifade kullandı.

‘Küskünleri partimize kazandıracağız’

Türkiye’nin acil olarak CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Zaimoğlu, “Asla küskünlük ve yılgınlık diye bir şey kabul edemeyiz. Hedeflerimiz çok büyük. Zaman birlik ve beraberlik zamanı. Ben daha önce parti üyemiz olan ama şimdi bir şekilde dışarıda kalmış arkadaşlarımızı yeniden aramıza katmak için özel bir çalışma başlatacağız. Daha güçlü bir CHP için küskün kimse dışarı da kalmayacak. İktidar yürüyüşümüze eski partililerimizde katılsın istiyoruz” şeklinde çağrı yaptı.

‘Kadınlar politikada olmalı’

Kadınların mutlak suretle aktif politikada rol alması gerektiğine dikkat çeken Nevin Zaimoğlu, “Göreve geldikten sonra hemen çalışmaya başladım. Öncelikli hedef alarak partimizdeki kadın üye sayısını artıracak çalışmalara başlayacağız. Aynı zamanda kadınlarımızı CHP çatısı altında aktif politika yapmaya ikna etmek için çalışacağım. Aday olacak kadınlarımıza her türlü desteği sunacağım.

Reklam
Reklam

Bununla birlikte kadınlarımızın da parti içersinde daha aktif görevler almasını sağlayacak, hatta seçilebilecek yerlerden aday gösterilmesi için parti içinde de çaba sarf edeceğiz. Çünkü bizim mücadelemiz iktidar mücadelesi. Önce belediyelerde sonra da genel seçimlerde Türkiye’ye CHP iktidarını getirmek istiyoruz. Bunun en yegane yolu da gençleri ve kadınları kendi saflarınıza kazandırmak durumundayız.

Bu anlamda ilçe kadın kolları ile orak diyalog geliştirerek takım halinde hareket etmeye çalışacağız” diye konuştu.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz