Zam dalgası geliyor

Video, fotoğraf kamerası, kozmetik ve beyaz eşyaya yüzde 20 özel tüketim zammı geliyor. Maliye'nin yaptığı düzenleme 1 Temmuz'da fiyatlara yansıyacak.

Maliye Bakanlığı'nın yaptığı özel tüketim vergisi (ÖTV) düzenlemesi elektronik eşyadan kozmetiğe kadar birçok ürüne yüzde 20 zam getirecek.

1 Temmuz'dan itibaren yürürlüğe girecek düzenleme ile beyaz eşya, elektronik eşya, dijital ve video kameralar, kozmetik, değerli taşlar gibi ürünlere yüzde 20 oranında zam yapılacak. Daha önce bu kapsamda bulunmayan dijital kameralar da son dakika değişikliği bu sepete dahil edildi.

Reklam
Reklam

Maliye Bakanlığı'ndan bir yetkili, söz konusu yasaya eklenen düzenlemeyle ÖTV'nin dört sayılı listesinde değişikliğe gidildiğini ve dijital kameralara 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere vergi getirildiğini bildirdi. Yeni düzenleme ile beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri ve tabancanın da aralarında bulunduğu listeye, daha önce bu kapsamda olmayan dijital kameralar da eklendi. Değişikliğe göre, 1 Temmuz'dan itibaren parfümler, kıymetli taşlar, televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra hareket kaydedici cihazlardan aynı oranda ÖTV alınacak.