"Zam söz konusu değil"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe zam yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, Adapazarı Fırıncılar Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, ekmeğe zam yapmayı düşünmediklerini belirterek, "Un fiyatları 18 milyon liradan 30 milyon liraya kadar çıktı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Toprak Mahsulleri Ofisi'nin çalışmalarını yakından izliyoruz. Kasım ayında ekmeğin temel girdisi olan un fiyatlarının artmasının ardından Tarım Bakanlığı gerekli tedbirleri aldı ve fiyatlar 25 milyon liraya kadar düştü. Tarım Bakanlığı'nın gerekli önlemi almasıyla biz de ekmeğe zam yapmayı düşünmüyoruz. Ekmek fiyatlarına zam söz konusu değil. Vatandaşlarımız rahat olsun" dedi.

Reklam
Reklam

ABD'nin Irak'a bir saldırı gerçekleştirmesi halinde Türkiye'de ekmek sıkıntısının olmayacağını da söyleyen Başkan Balcı, "Ofis'te yeterli miktarda stok olduğunu öğrendik. Yeterli miktarda kaliteli buğday stoku olduğu müddetçe savaş anında ekmek sıkıntısı yaşanmaz" diye konuştu.

Savaş anında yaşanabilecek mülteci akınlarına karşı da hazırlıklı olduklarını belirten Balcı, savaş sırasında mülteci akını olduğu takdirde Türkiye'de ki, fırınların şu anki ekmek üretimlerinin iki mislini gerçekleştirebileceğini söyledi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı ayrıca, savaş anında karne ile ekmek satışının alınacak tedbirlere bağlı olduğunu ve bu yönde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hazırlık yaptığını kaydetti.

Anahtar Kelimeler: