"Zaman kısa, problem çok"

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Acil Eylem Planı'nın iddialı bir plan olduğunu belirterek, vaatlerin bir plana bağlanmış olmasının son derece doğru ve iyi karşılanacak bir gelişme olduğunu söyledi. Çağlayan, Erdoğan'ın atılacak her adımının ve icraatının izlenmesi yolundaki çağrısıyla meslek örgütleri ve toplumun tüm kesimlerine ombudsmanlık görevi yüklediğini belirtti.

ASO Başkanı Zafer Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, hükümeti kurmakla görevlendirilen Abdullah Gül'ü kutladığını, hükümetin başarılı olmasını temenni ettiklerini kaydetti. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın açıkladığı Acil Eylem Planı'nı değerlendiren Çağlayan, AK Parti'nin gerek seçim öncesi gerekse seçim sonrası yapmayı taahhüt ettiği vaatlerin belli bir takvime bağlanmış olmasının son derece doğru ve iyi karşılanacak bir gelişme olduğunu bildirdi. Hükümetin 100 günlük icraatını gördükten sonra daha iyi değerlendirme yapma imkanına sahip olacaklarını kaydeden Çağlayan, "Gerçekten yol uzun, zaman kısa, problemler çoktur. İddialı bir plan. Zannediyorum ki hükümet programı da bu kapsamda olacaktır" dedi. Ak Parti'nin sanayicinin görüşlerini iyi değerlendirdiğini kaydeden Çağlayan, "Reel sektöre ve ekonomiye yönelik vergi, özelleştirme ve kamu reformu konularında bizden de bir program istenseydi biz de aynı şeyleri dile getirirdik" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna kurulacak hükümetin attığı her adımın, yaptığı her icraatın izlenmesi noktasında yapmış olduğu çağrının bir yerde meslek kuruluşlarına ve toplumun her kesimine bir ombudsmanlık görevi yüklediğini vurgulayan Çağlayan, "Bundan sonra aslolan icraattır. Yapılacakların yerine getirilmesi için hükümetle piyasalar ve reel sektör arasında bir senkronizasyona ihtiyaç olmakla beraber, yapılacakların yerine getirilmesinde kaynağın da çok önemli olduğunu bir kez daha bilmeliyiz. Bugünden itibaren artık sözün bittiği yerde icraatın başlaması gerektiğini hatırlatıyor, gündemin tamamıyla ekonomiye yönlendirilmesini bekliyoruz" dedi.