Zamana Karşı Yarış… Bağışlanan Organlar İçin Seferberlik

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, geçtiğimiz günlerde trafik kazası sonrasında dün hayatını kaybeden Nafike Yalçıntürk’ün (56) ailesi...

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, geçtiğimiz günlerde trafik kazası sonrasında dün hayatını kaybeden Nafike Yalçıntürk’ün (56) ailesi tarafından bağışlanan organları için büyük bir seferberlik başladı.

Başkalarına umut olacak organlar için Türkiye’nin 3 büyük kenti Ankara, İstanbul ve İzmir’den gelen ekipler, organları zamana karşı verdikleri müthiş bir yarış sonrasında Turgutlu’dan alarak bölgelerine ulaştırdılar.

BAĞIŞLANAN ORGANLAR ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR’DEKİ HASTALARA UMUT OLACAK

Söz konusu organların Ankara, İstanbul ve İzmir’de organ nakli bekleyen hastalara nakledileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Yalçıntürk’ün karaciğeri, böbrekleri, gözleri, akciğeri, kalbi ve kemik iliğinin bağışlandığı öğrenilirken bu organlardan kalp ve göz Ege Üniversitesi, Karaciğer 9 Eylül Üniversitesi, akciğer ve kemik iliği İstanbul Kartal Koşuyolu Hastanesi, böbrekler ise Ankara Gazi Üniversitesi ekiplerine teslim edildi.

“HER DAKİKANIN ÖNEMİ VAR”

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu: “Organ naklinde her dakikanın çok büyük önemi var. Organ nakli koordinatörümüz aracılığı ile bugün beyin ölümü tespit edilen hastamızın ailesi organ bağışını kabul etiller ve bu süreç başladı. Turgutlu Devlet Hastanesi olarak 1 ay içinde 3. kişiden organ nakli gerçekleştirmiş olduk emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Turgutlu Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Dr. Güler Turgut ise: ”Hayatını kaybeden hastanın yakınları ile konuştum kabul etmelerinin ardından, konuyu bölge koordinasyon merkezine bildirdim ve organlar Türkiye’ye sunuldu.” Dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz