‘Zamanı Iyi Planlamak, Aktiviteleri Not Etmek Gerek’

Yarım kalan faaliyetler, ertelenen programlar ile ilgili şikâyetler artıyor. Uzmanlar, bu anlamda zamanı iyi planlamayı,...

Yarım kalan faaliyetler, ertelenen programlar ile ilgili şikâyetler artıyor. Uzmanlar, bu anlamda zamanı iyi planlamayı, aktiviteleri not etmeyi öneriyor.

Psikolog Mehtap Kayaoğlu, zamanın en çok neye harcandığının belirlenmesini, yapılması gerekenlerin tek tek not alınmasını öğütlüyor. Kayaoğlu, planlı olmak için ani oluşan durumlarda ‘hayır’ cevabını verebilmek, erteleme yapmak gerektiğine işaret ediyor.

Moral Dünyası dergisinin haberine göre zamanı doğru kullanmak için alınacak tedbirlerden biri önem sırasını belirlemek. Mehtap Kayaoğlu, bu çerçevede TV ve internet başında geçirilen, uykuya ayrılan sürenin saptanmasını; gerekiyorsa sınırlanmasını tavsiye ediyor. Faaliyetlerinin yarım kaldığından yakınanlar için zaman belirlemenin mühim olduğunu dillendiren Kayaoğlu, program yapmanın, haftalık bireysel değerlendirmelerde bulunmanın faydalarından söz ediyor.

Reklam
Reklam

Psikolog Kayaoğlu, aktiviteye başlamadan evvel süre sınırı koymasının bireyi rahatlatacağını dillendiriyor. Zaman konusunda her bireyi kendini disipline etmeye çağırıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz