Zaman'ın haber verdiği Bakırçay’daki balık ölümleri araştırılıyor

İzmir’in Bergama ilçesindeki Bakırçay’da meydana gelen toplu balık ölümleri için araştırma başlatıldı. Zaman Gazetesi, olayı...

İzmir’in Bergama ilçesindeki Bakırçay’da meydana gelen toplu balık ölümleri için araştırma başlatıldı. Zaman Gazetesi, olayı 18 Eylül 2011 tarihli nüshasında duyurmuştu. Bunun üzerine harekete geçen Bergama Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, balıkların ölümüne sebep olduğu tahmin edilen nehrin kirliliğinin kaynağını araştırmak için numune alındığını, sonuçların en kısa sürede kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.
Kaymakam Yücel, balık ölümlerinin kirlilikten kaynaklanmış olabileceği gibi uzun süre yağmur yağmadığından dolayı su seviyesinin düşmesi ve oksijenin azalmasına da bağlı olabileceğini belirtti. Daha fazla balığın ölmesini engellemek için Devlet Su İşleri'yle de irtibata geçerek, Manisa'nın Soma ilçesindeki Sevişler Barajı'ndan Bakırçay’a su salınması sağlanarak seviyenin arttırıldığını kaydetti.
Geçen pazar günü Bakırçay’da toplu balık ölümleri olduğunu gören Armağanlar köyü sakinleri, ilgilileri göreve çağırmıştı. Muhtar Recai Ergüner de, “Çayın renginin değişikliği uzun süredir var ancak balık ölümleriyle ilk defa karşılaşıyoruz.” demişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz