Zambak, kukla tiyatrosu ile binlerce miniği eğitiyor

Zambak Yayınları, 'Benekli ve Orman Sakinleri' adlı iki kukla tiyatrosu ile Güneydoğu'da binlerce anasınıf öğrencisini...

Zambak Yayınları, 'Benekli ve Orman Sakinleri' adlı iki kukla tiyatrosu ile Güneydoğu'da binlerce anasınıf öğrencisini eğitiyor.
Devlet ve özel okullarda okuyan anasınıfı öğrencileri için iki farklı kukla tiyatrosu hazırlayan Zambak Yayınları ekibi il il dolaşıyor. Son olarak Şanlıurfa Çağlayan İlköğretim Okulu'nun ev sahipliği yaptığı tiyatro oyununu, 2 günde 20 okuldan binden fazla anasınıfı öğrencisi izledi.
Zambak Yayınları Bölge Müdürü Recai Kartal, il il dolaştıklarını hatırlatarak, her ilde binlerce öğrenci ile bir araya geldiklerini anlattı. Kartal, minikleri eğlendirmenin yanında eğitmeyi de hedeflediklerini söyledi.
Çağlayan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Taylan ise anasınıfının önemine işaret etti. Her aileye çocuklarını anasınıfa göndermeleri tavsiyesinde bulunan Taylan, anasınıfa giden öğrencilerde özgüven oluştuğunu kaydetti. Anaokula gitmeyen öğrencilerin 1. sınıfta adeptasyon sıkıntısı yaşadıklarını gözlemlediklerini aktaran Taylan, anaokula giden öğrencilerin sosyal hayattada daha başarılı olduklarını ifade etti.
Tiyatro oyunlarından 'Benekli' oyunu Milli Eğitim müfredatında da yer alan evrensel konuları içeriyor. Oyun, müfredatta da yer alan 'doğru sözlü olma, izinsiz birşey almama, büyüklere saygı ve hayvan sevgisi' gibi konuları ele alırken, 'Orman Sakinleri' oyunu ise çocukların tembellikten uzak durmasını sağlama, başkalarının zaaflarından yararlanmama, çalışarak başarıyı sağlama, çalışmanın erdemini anlatma konuları ele alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz