Zamfir Bodrum Kalesi'nde Konser Verdi

Pan flüt ustası Gheorghe Zamfir, Bodrum Kalesi'nde konser verdi.Üflediği her notası ayrı bir sevinç ve...

Pan flüt ustası Gheorghe Zamfir, Bodrum Kalesi'nde konser verdi.

Üflediği her notası ayrı bir sevinç ve hüzün taşıyan pan flüt ustası Gheorghe Zamfir; altı Romen müzisyen, Aydın Yavaş ve sekiz Türk müzisyenden oluşan 14 kişilik orkestrası ile Bodrumlu müzikseverlerle buluştu. En ünlü bestelerini izleyicilerle buluşturan Zamfir'in "Üsküdara giderken" şarkısını çalması ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

Dünyanın en iyi pan flüt üstadı olarak kabul edilen Gheorghe Zamfir turne kapsamında, 1 Eylül İzmir Ekonomi Üniversitesi Konser Salonu, 2 Eylül Bursa Açıkhava ve 4 Eylül Antalya Konya altı Açıkhava Ttiyatrosunda konserler verecek.

Reklam
Reklam

Romanya doğumlu sanatçı, kendi çabalarıyla flüt çalmaya 14 yaşında başladı. Bükreş Müzik Akademisi’ne kabul edilen Zamfir, dudak hakimiyeti ile dikkati çekerken, Romen tarzı pan flüt’ü geliştirdi ve 20 borulu sistemi 30’a çıkardı. 200'den fazla albüm, 600 milyondan fazla albüm satışı ile sayısız ödüllerinin arasına 90 altın ve platin albüm ödülü de katan Zamfir, 5 kıtaya düzenlediği turnelerle her yerde kendisini seven ve müziğine ilgi duyan bir kitle buldu ve pan flütü her kültüre her coğrafyaya sevdirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: