"Zana'nın beyanlarının hukuki karşılığı olmalı"

Antalya (AA)- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kapatılan DEP milletvekili Leyla Zana'nın terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki sözlerinin hukuki karşılığının mutlaka olacağına inandığını bildirdi.

Şahin, Bayrampaşa Cezaevinde mahkumlar tarafından senaryosu yazılan ve birçok ünlü sanatçının rol aldığı "Bayrampaşa Ben Fazla Kalmayacağım" filminin tanıtım toplantısında, gazetecilerin, Leyla Zana'nın terör örgütü üyeleri ve elebaşı Öcalan'a yönelik sözleriyle ilgili sorularını yanıtladı. Şahin, Leyla Zana'nın Diyarbakır'daki bir toplantıda terör örgütünün elebaşı hakkında "lider" sıfatını kullanmasını, şöyle değerlendirdi:

Reklam
Reklam

"Türkiye'de bağımsız yargı organları, bu şahıs hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiştir. Bu hapis cezası aynı zamanda, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesince (AİHM) onanmıştır. Geçmişte, parlamenterlik yapmış olan bir kişinin böyle bir beyanda bulunması ciddiye alınacak bir husus değildir. 24 yıla yakın süredir Türkiye bölücü terörle mücadelede binlerce şehit vermiş, maddi ve manevi birçok kayba uğramıştır. Bu açıklamaların ciddiye alınır bir tarafı yoktur. Bunun baş sorumlusu olan bir kişinin hala suçsuzmuş gibi gösterilmesi o kişinin de aynı çizgide olduğunu gösteriyor. Bu konuda görevli kişiler, mutlaka gereğini yapacaklardır."

Bakan Şahin, "Benim savcılara talimat vermem mümkün değil. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bu konudaki hissiyatımı sizlerle paylaştım" diye konuştu.