Zanlılar polisi ağır yaraladı

HATAY (İHA) - Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde bir polis memuru, "dur" ihtarına uymayan otomobilden açılan ateş sonucu yüzünden ağır yaralandı. Dolandırıcılıktan arandıkları ileri sürülen 2'si kadın 4 kişiyle polis ve jandarma arasında kovalamaca yaşanırken, şahıslar özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonla İskenderun'da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Dörtyol'un Payas Beldesi'nde saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda, içerisinde dolandırıcılık suçundan aranan şahısların bulunduğu 31 PT 523 plakalı otomobili durdurmak isteyen Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Kadir Karakuş, otomobilden açılan ateşle yüzünden yaralandı. Otomobil kaçmaya devam ederken, durumu ağır olan Karakuş, Dörtyol Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi.

Reklam
Reklam

Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatan polis ve jandarma, aracı otobanda takibe aldı. Kadınlardan birini Belen İlçesi Güzel Yayla mevkiinde yol kenarına bırakan şahıslar, otomobille kaçmayı sürdürdü. Yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonunda polis, İskenderun'un Karahüseyinli Köyü civarında otomobile ateş açtı. Bahar Köseoğlu adlı diğer kadını da otomobilde bırakan Mehmet Ören ve Nasır Köseoğlu, karanlıkta yaya olarak kaçmayı başardı. Hatay Emniyet Müdürü Osman Çapalı'nın da katıldığı operasyonda, terk edilen otomobilde bulunan kadın uzun süre polise bilgi vermedi.

Bölgede özel harekat timlerinin de desteğiyle sabah saatlerine kadar süren operasyonda, Mehmet Ören ve Nasır Köseoğlu adlı şahıslar suç aleti tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların dolandırıcılık ve fuhuştan sabıkaları bulunduğu tespit edildi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.