Zanlıları Takip Ederken Kazada Ölen Polis Memuru Son Yolculuğuna Uğurlandı

Nurdağı ilçesinde zanlıları takip ederken geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden polis memuru Mehmet Yerlikaya'nın (36) cenazesi, memleketinde toprağa verildi.

Nurdağı ilçesinde zanlıları takip ederken geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden polis memuru Mehmet Yerlikaya'nın (36) cenazesi, memleketinde toprağa verildi.

Nurdağı'ndaki törenin ardından uzun araç konvoyuyla Çelikhan'daki baba evine getirilen Yerlikaya'nın cenazesi, yakınlarınca karşılandı. Bu esnada fenalık geçiren Yerlikaya'nın bazı yakınlarına burada bekletilen ambulansta müdahale edildi.

Daha sonra Çelikhan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen cenaze töreninde konuşan Adıyaman Müftü Yardımcısı Mehmet Öztürk, şehitliğin büyük bir mertebe olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Bu kardeşimiz Peygamber efendimize gidiyor. Peygamberimiz'e bir yolcu, bir misafir gönderiyoruz. Bu şehidimiz vatan için verdiğimiz ne ilk şehidimiz ne de son şehidimizdir. Tarih boyunca nice şehitler verdik. Bu şehidimiz asayiş olayında hayatını kaybetmiştir. Bir izin gününde duyduğu anonsu dinledikten sonra otomobiliyle zanlıları takip ederken şehit oldu. Şehitlik mertebesine ulaştı. Öyle bir mertebe ki kimseye kolay kolay nasip olmaz. Şehitlik basit bir ölüm değildir."

Polis memuru Yerlikaya'nın cenazesi törende yapılan konuşmanın ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Çelikhan Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze törenine Yerlikaya'nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Belediye Başkanı Mehmet Bora ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada cenaze nedeniyle her yerin bayraklarla donatıldığı Çelikhan'da, cenaze törenindeki Kürtçe ve Türkçe ağıtlar, katılımcıları göz yaşlarına boğdu.

Reklam
Reklam

7 çocuklu Yerlikaya ailesinin 2. çocuğu olan Mehmet Yerlikaya'nın evli ve 2 çocuk babası olduğu, yaklaşık 2 ay önce de kayınpederini kaybettiği öğrenildi. Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan 2000 yılında mezun olan Yerlikaya, Hatay ve Diyarbakır'da görev yaptığı, 4 yıldan beri de Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde çalıştığı belirtildi.

Nurdağı'nda telsizden duyduğu anons üzerine özel aracıyla zanlıları takip etmeye başlayan polis memuru Yerlikaya, Osmaniye sınırında otomobilinin devrilmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Osmaniye Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Hakan Furkan / Mustafa Aloğlu / Mehmet Öztaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz