Zap bölgesi zaptedilemedi mi?

Bir hafta önce Kuzey Irak'a başlatılan sınır ötesi kara harekatının sona erdirildiği şeklinde gelen haberlerin ardından en şiddetli çatışmaların yaşandığı Zap bölgesinin ele geçirilemediği iddiaları ortaya atıldı. Sabah saatlerinde Mehmetçiğin Zap kampının en stratejik kontalarını kontrol altında tuttuğu yönünde gelen haberlerin ardından harekatın 7.gününde askerin çekilmesi "Zap zaptedildi" iddialarını havada bıraktı.

Bu arada KDP Sözcüsü Safin Dizayi'nin Zap bölgesinde operasyonların sona erdirildiğini açıklaması da kafalarda soru işareti yarattı. Dizai, kara harekatının sora erdirildiğine ilişkin iddiaları ise doğrulamadı.

Reklam
Reklam

Zap'ın Kanimasi ile Metinan kesimlerindeki şiddetli çatışmalarda çok sayıda teröristin öldürüldüğü bildirildi.

MEHMETÇİK KUŞ UÇURTMUYOR

Kara harekatının 3. gününde Zap'a giren komandoların günlerdir süren yoğun çatışmaların ardından dün kampın giriş kapısı olarak nitelendirilen en stratejik noktaları da ele geçirdiği belirtilmişti. Kampın ana karargahına giriş ve çıkış noktalarına zırhlı birlikler yerleştirildiği, ana karargahının bulunduğu bölgeye yeni komando timleri indirildiği açıklanmıştı. Kampın giriş çıkışının kontrol altına alındığı, destek için gelen teröristlerin ise helikopter ve uçaklarla dağıtıldığı gelen haberler arasındaydı.

'TESLİM OL' ÇAĞRISI YAPILIYOR

Bu arada bölgeden gelen haberlere göre, Dağlıca saldırısının emrini veren 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik'in öldürüldüğü, yine Dağlıca'nın planlayıcılarından 'Alişer' kod adlı Yücel Halis'in sıkıştırıldığı Zap bölgesindeki Çemço'da da çatışmalar sürüyor. Beş ayrı noktada yoğunlaşan çatışmalarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Bu arada, karlı dağlarda kıpırdayamaz hale gelen teröristlere 'Teslim ol' çağrısı yapılıyor. Kobra helikopterlerden Etkin Pişmanlık'tan yararlanmaları için bildiriler atılıyor.

Reklam
Reklam

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR

Kuzey Irak'taki PKK yuvalarına yönelik operasyonda önceki gece en şiddetli çatışmalar Kanimasi ve Metinan bölgelerinde yaşandı. Kanimasi, Metinan ve Zap Vadisi'nde beş ayrı noktada yoğunlaşan çatışmaların devam ettiği belirtildi. Mehmetçiğin büyük bölümünü kontrolü altında aldığı Haftanin'e gelen teröristler helikopterlerce bombalandı. Teröristlerin bir kısmı dağılıp kaçarken, bir kısmı da etkisiz hale getirildi. Genelkurmay Başkanlığı, dün akşam internet sitesine koyduğu yazılı açıklamada, önceki gece bir noktada meydana gelen çatışmada 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini, böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısının 237'ye yükseldiğini duyurdu. Hálá çatışmaların devam ettiği bölgelerde ölen teröristlerin bulunduğu, ancak sayılarının netleştirilemediği kaydedildi.

Hakkári'nin Çukurca İlçesi'nde sınırın sıfır noktasında bulunan birliklerden terörist yuvaları gece boyunca 40 kilometre menzilli obüslerle dövüldü. Sabahın erken saatlerinden itibaren de sınır kesiminde helikopter hareketliliği yoğunlaştı. Sabah saat 04.00'ten itibaren helikopterlerin Zap ve Metina kesimlerine doğru uçuş yaptıkları gözlendi. Helikopterlerin operasyon bölgelerine komando timleri indirdiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay, sınırötesi harekatın 7'nci gününde 7 teröristin öldürüldüğünü, toplamda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 237'ye yükseldiğini açıkladı. Açıklamada, birliklerin sahip olduğu üstün kış teçhizatı ve alınan ilave tedbirler ile soğuk hava ve yağıştan etkilenmediği vurgulandı, bölgede yaşayanların kullandığı sivil altyapının tahrip edildiği yönündeki haberlerin ise doğru olmadığı kaydedildi.