Zap deresinde ceset arama çalışmaları sürüyor

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de geçtiğimiz gün Zap Deresi'ne uçan otomobilde 2 kişiden birinin cesedi bulunurken, 1 kişinin cesedinin bulunması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce akşam saatlerinde Şırnak'tan Hakkari istikametine gelmekte olan Nurettin Sak (27) idaresindeki 27 B 4058 plakalı özel otomobil, Hakkari-Çukurca karayolunun 35. kilometresi Olgunlar köyü mevkiinde Zap Deresi'ne uçmuş ve araç içinde bulunan bir kişi kurtulurken, 2 kişi ise suya düşerek kaybolmuştu. Araç içinde bulunan Hekim Yıldız hafif yaralı olarak kurtulurken, sürücü Nurettin Sak ile yeğeni Ufuk Sak suda kaybolmuştu. Derede yapılan arama çalışmaları sonucunda dün akşam saatlerinde Nurettin Sak'ın cesedi, emniyet kemerine bağlı ve hava yastığına sıkışmış olarak aracın içinde bulunurken, Ufuk Sak'ın bulunması için çalışmalar devam ediyor. Ceset arama çalışmaları devam ederken, işadamı İsmet Ölmez örnek bir davranış sergileyerek çalışmalara bütün imkanları ile destek verdi. İş makineleri ile 3 günden itibaren çalışmaları sürdüren İsmet Ölmez, akrabalarını da toplayarak çalışmalara destek oldu.

Reklam
Reklam

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, iş makineleri ve akrabaları ile çalışmaları destek veren işadamı İsmet Ölmez'e ve arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti. Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Erhan Kubat bugün sürdürülen çalışmaları yerinde takip etmek için bölgeye gitti. Vali Nasuhbeyoğlu, kurtarma çalışmalarına Van İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Kurtarma ekibi, İl Sivil Savunma Müdürü Osman Işık ve ekibi, jandarma ekiplerinin büyük destek sağladığını belirtti.

Hayatını kaybeden Nurettin Sak, ve derede kaybolan Ufuk Sak'ın akrabası Mehmet Sak, kazanın meydana geldiği karayolundaki kasisleri göstererek, aracın kasislere vurduktan sonra sağ tekerinin patladığını ve bu nedenden dolayı hakimiyetini kaybederek dereye uçtuğunu belirtti. Mehmet Sak, yetkililere tepki göstererek, karayolları hakkında dava açacağını söyledi.