Zap Suyunda Kaybolan Uzman Çavuşun Cenazesi Bulundu

Hakkari'de PKK saldırısı sonucu kaybolan ve günlerdir aranan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin cenazesi, Genelkurmay Başkanlığı...

Hakkari'de PKK saldırısı sonucu kaybolan ve günlerdir aranan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi'nin cenazesi, Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen 20 kişilik özel arama kurtarma ekibinin çalışması sonucu bulunarak Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na götürüldü.

Hakkari-Çukurca karayolu Oğul köyü yakınlarında 15 Eylül'de düzenlenen mayınlı saldırıda kaybolan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin bulunması için Genelkurmay Başkanlığı tarafından gönderilen özel ekip sabah saatlerinden itibaren olayın yaşandığı Zap suyu bölgesinde arama çalışmalarına başlamıştı. Suyun dibini ve kıyıları karış karış arayan dalgıçlar, dere kenarında kayaya takılmış halde buldukları atleti poşetleyerek görevlilere teslim etmişti. Saat 14:30 sıralarında ise olay yerinden 800 metre mesafedeki Zap suyunda özel ekip tarafından Uzman Çavuş Çiftçi'nin cenazesi suyun derinliklerinde bulundu. Cenazenin tahrip olmadığı ise gelen haberler arasında. Çıkartılan cenaze, hazırda bekletilen 112 Acil Servis ambulansı ile Hakkari Fatih Kışlası'na, buradan da helikopterle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na götürüldü. Burada yapılacak cenaze töreninin ardından, İzmirli Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin memleketine gönderileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan arama çalışmalarına, değişik noktalardan köylüler, korucular ve Afet Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekibi de katılmıştı.

HAKKARİ VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari Valiliği ise uzman çavuşun cenazesinin bulunduğunu doğruladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ”15 Eylül 2012 tarihinde Hakkari Çukurca yolunda mayın taraması sırasında uğradığı mayınlı saldırısı sonucu Zap nehrinde kaybolan Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin naaşı, yapılan arama kurtarma faaliyetleri sonucunda olay yerinden 500-600 metre uzakta, bugün saat 14.50 sıralarında bulunmuştur. Çalışmalara katılan bütün ekiplere teşekkürlerimizi sunarız. Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize sabır ve başsağlığı dileriz" denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: