Zap'ta Ilk Rafting Yapıldı

Çözüm süreciyle birlikte büyük bir rahatlamanın yaşandığı Hakkari'de, Zap suyunda rafting yapıldı.

Çözüm süreciyle birlikte büyük bir rahatlamanın yaşandığı Hakkari'de, Zap suyunda rafting yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Hakkari Üniversitesi'nce ortaklaşa yapılan çalışmada, doğaseverler ilk kez Zap suyunda rafting yapmanın keyfini çıkardı.

Aralarında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal'ın bulunduğu 6 sporcu, araçlarla Hakkari-Van karayolunun 35. kilometresine gitti.

Burada hazırlıklarını tamamlayan sporcular, bindikleri botla kendilerini Zap suyuna bıraktı. İlk kez Zap suyu üzerinde rafting yapmanın heyecanını yaşayan sporcular, su üzerinde Kürtçe şarkılar söyledi.

Reklam
Reklam

Program sonunda gazetecilere açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, amaçlarının Zap suyunu bütün Türkiye'ye tanıtmak olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanından raftingcileri Zap suyu parkurlarını görmeye davet ettiklerini ifade eden Güldal, "İnşallah gelirlerse hem bu barış sürecine hem de bizlere katkı sunacaklar" dedi.

Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım ise, "Hakkari'de ilk defa rafting sporunu yapmanın coşkusu içerisindeyiz. Amacımız hem Hakkari insanına rafting sporunu tanıtmak hem de rafting turizmini canlandırmak. Bugün bir ilk yaşanacak. Çok uzun bir süreden sonra 6 arkadaş bir araya gelip bu işin öncüsü olmaya karar verdik" şeklinde konuştu.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: