Zarflama Analizi Sempozyumu Samsun'da Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Gazi Üniversitesi’nin Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümleri’nin iş birliği ile...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Gazi Üniversitesi’nin Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümleri’nin iş birliği ile Samsun’da '11. Uluslararası Data Zarflama Analizi' konulu sempozyum düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyuma Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, dekanlar ile çeşitli ülkelerden araştırmacılar katıldı. Samsun’un tanıtım videosu ile başlayan sempozyumda piyanist Valerie Özkan ve çello Mehmet Ağar’ın müzik dinletisi gösterisi yaptı.

Reklam
Reklam

Sempozyumda konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bal, sempozyumun verimli geçmesi dileğinde bulundu. Organizasyon komitesi adına değerlendirmede bulunan Temple Üniversitesi Öğretim Üyesi Rajiv Banker, 35 farklı ülkeden akademisyenin katıldığı sempozyumda Samsun’da ağırlanmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, sempozyumun, kamu ve özel sektörde performans yönetimi için kullanılan data zarf analizi ile ilgilenen araştırmacıları bir araya getirdiğini belirterek, güzel ve faydalı sonuçlar elde edileceğini kaydetti. DEA Organizasyon Komitesi adına Prof. Dr. Rajiv Banker tarafından, Prof. Dr. R. Fane’e, 'William W. Cooper Ödülü' verilmesinin ardından oturumlara geçildi. Sempozyum 3 gün devam edecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: