Zarkavi'nin testi pozitif çıktı

BAĞDAT (İHA) - ABD ordusundan bugün yapılan açıklamada, bir hava bombardımanı sırasında öldürülen Irak'taki El Kaide Örgütü'nün lideri Zarkavi'nin cesedine yapılan DNA testinin pozitif çıktığı ve kimliğinin doğrulandığı bildirildi.

Açıklamada, Zarkavi'nin bombardıman sırasında evde meydana gelen şok dalgalarından yaralandığı ve sonra da öldüğü belirtildi. ABD askeri doktoru Albay Steve Jones yaptığı açıklamada, "Patlama sırasında ciğerler yaralanmış. Ölümün sebebi öncelikle patlama sırasında ciğerde meydana gelen yaralanma. 2 bombanın patlamasıyla yayılan dalgalar ciğerlerin parçalanmasına, ezilmesine ve kanamasına yol açmış" dedi. ABD'li askeri doktor Jones, "Bu yara hemen meydana gelmedi. Akciğerlerin fonksiyonlarının bozulmasıyla ölüm meydana geldi. Akciğerler kan akışına oksijen veremedi" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ABD tarafından Çarşamba gecesi yapılan hava saldırısında, Bakuba yakınlarında Zarkavi'nin kaldığı eve yaklaşık her biri 250 kiloluk 2 bomba atılmıştı. Patlamanın ardından Zarkavi ve diğer 5 kişi hayatını kaybetmişti.