Zavahiri: Direnişe başlamalıyız

DUBAİ (İHA) - El Cezire televizyonu, El Kaide'nin 2 numaralı ismi Ayman el Zavahiri'nin Müslümanlara "Irak, Afganistan, Filistin ve Çeçenistan'daki gibi direniş başlatın" çağrısını yayınladı.

Televizyon kanalına gönderilen mesajda, Zavahiri, "Şu andan itibaren Haçlı kampanyasına karşı Irak, Afganistan, Filistin ve Çeçenistan'da olduğu gibi direnişe başlamalıyız." dedi.

Zavahiri konuşmasında özellikle, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa'yı hedef aldı.
Zavahiri'ye ait olduğu belirten mesajda, "Genç Müslümanlar. Mesajımız burada. Eğer biz esir alınır veya öldürülürsek bizden sonra (direniş) yola devam edin. Allah'a ve onun Peygamberine ihanet etmeyin. (Arap) hükümetleri Siyonist işgalciye tabi olduğu için bu Müslüman direnişin zamanıdır. Çeçenistan, Afganistan, Irak ve Filistin'de olanlardan ders almalıyız. Amerikan, İngiliz, Fransız, Güney Kore, Macaristan ve Polonya kuvvetlerinin Mısır, Arap Yarımadası, Yemen ve Cezayir'e girmesini beklemeyin. Direnişe başlayın. Şu andan itibaren direnişe başlamalıyız. Amerikalı, İngiliz, Avustralyalı, Fransız, Polonyalı, Norveçli, Güney Koreli ve Japonların menfaatleri her yerde" ifadeleri yer aldı.

Reklam
Reklam

Zavahiri, televizyonda yayınlanan mesajında, "Bütün bu ülkeler Afganistan veya Irak veya Çeçenistan'daki işgallere katıldı veya İsrail'in ayakta kalmasına yardım etti." dedi.