Zayıflamak için bağırsaklarını kısalttı, öldü

Konya’da özel bir hastanede zayıflamak için bağırsaklarını kısaltan 45 yaşındaki Fatma Çukur, ameliyattan 2 hafta sonra öldü.

Annesinin gözleri önünde öldüğünü belirten kızı 22 yaşındaki Emine Çukur, ameliyatın düzgün yapılmadığı için Fatma Çukur’un yaşamını yitirdiğini öne sürdü. Fatma Çukur’u ameliyat eden Opr. Dr. A.Ç., herhangi bir ihmalleri bulunmadığını söyledi.

KİLOLARINDAN KURTULMAK İSTEDİ

Karaman’da oturan, evli ve 3 çocuk annesi Fatma Çukur, 109 kiloya ulaşınca zayıflayabilmek için ameliyat olmaya karar verdi. Bağırsaklarının bağlanarak kısaltıldığı taktirde zayıflayabileceğini öğrenen Fatma Çukur, 25 Ocak 2011 tahinde Konya’daki özel bir hastaneye başvurdu. Tahlilleri tamamlanan Fatma Çukur 1 gün sonra Opr.Dr. A.Ç. tarafından ameliyata alındı, bağırsakları bağlanarak kısaltıldı. Ameliyat ardından 1 hafta hastanede kalan ve sürekli sıvı gıdalarla beslenen Çukur, daha sonra taburcu edilerek evine gönderildi. İddaya göre, hastanede ve eve geldikten sonra yediği ve içtiği bütün gıdaları kusarak çıkarak Fatma Çukur, rahatsızlanarak 3 gün sonra kızı Emine Çukur tarafından Karaman Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede yapılan inceleme sonucunda bağırsağının hiç çalışmadığı belirlenen Fatma Çukur acil olarak ameliyatın yapıldığı Konya’daki özel hastaneye kaldırıldı. 5 Şubat Cumartesi günü burada yapılan bütün müdahalelere rağmen Fatma Çukur kurtarılamadı.

Reklam
Reklam

"ANNEMİN ÖLÜMÜNDE İHMAL VAR"

Annesinin ameliyat olduktan 2 hafta sonra gözlerinin önünde öldüğünü belirten Emine Çukur, Fatma Çukur’un ameliyatın ’düzgün yapılmadığı’ için öldüğünü ileri sürdü. Sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını belirten Emine Çukur, şunları söyledi:

"Annemle birlikte ameliyat olmak için Konya’daki özel hastaneye gittik. Yapılan tahlillerinden sonra ameliyata girdi. Ameliyat sonrası 3 gün herhangi bir gıda almadı. Sadece sıvı gıdalar doktor kontrolünde verildi. Hastanede yattığı süre içerisinde sürekli istifra etti. Doktora sorduğumuzda bunun normal olduğunu belirtti. Ameliyattan bir hafta sonra annemi taburcu ettiler. Ameliyat sonrasında hiç tuvalete de çıkmadı. Evde 3 gün kadar kaldıktan sonra rahatsızlandı ve acil olarak Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırdık. Hastanede yapılan müdahalenin ardından annemin bağırsaklarının hiç çalışmadığı söylendi. Bunun üzerine Karaman Devlet Hastanesi’nde müdahale edilemeyeceği söylenerek bizi annemin ameliyat olduğu özel hastaye sevk ettiler. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen annemi kurtaramadılar. Annem göz göre göre hayatını kaybetti. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurularında bulunacağım. Bu işin peşini bırakmayacağım. Annem hayatını kaybetti. Bir başkasının hayatını kaybetmemesi için gerekli önlemelerin alınmasını istiyorum."

Reklam
Reklam

"ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

Fatma Çukur’u ameliyat eden Opr.Dr. A.Ç., genç kadının ölümünde ihmalleri bulunmadığını söyledi. Çukur’un aşırı kilolu olduğunu dile getiren Opr. Dr. A.Ç. şunları söyledi:

"Hasta bize müracaat ettiğinde aşırı kiloluydu. Boyu 1 metre 57 santim ve kilosu da 109’du. Vücut endeksi ise yüzde 44.7 olarak görünüyordu. Zaten vücut endeksi yüzde 40’ın üzerinde olanlar ölümcül obezite hastalığı taşırlar. Biz bu ameliyatı yapmadan önce tüm tetkiklerini yaptık. Heyet raporu aldık. Ameliyat için hiç bir problem gözükmedi. Daha sonra ameliyatını gerçekleştirdik. Bir hafta bizim gözetimimizde kaldı. Hasta bu süre içinde sıvı ve katı maddeler almaya başladı. Bu maddeleri alırken de hiç bir problem gözükmedi. Hastaneden taburcu olduğu gün de tüm tetkiklerini yaptık ve hiç bir problem yoktu."

"KALP VE SOLUNUM YETMEZLİĞİNDEN" ÖLMÜŞ

Hastanın 3 gün sonra fenalaşarak Karaman Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını cep telefonu ile kendisine haber verilmesi üzerine öğrendiğini ifade eden Opr. Dr. A.Ç. şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Hasta Karaman’daki hastaneye kaldırıldığı sırada İstanbul’da bulunuyordum. Hastaya bakan doktor beni arayarak Fatma hanımın bağırsaklarının çalışmadığını söyledi. Bunun üzerine hastanın bağlı bulunduğum özel hastaneye gönderilmesini istedim. İl dışında olduğum için hastanemizdeki Opr.Dr. M.K.’ya hastaya bakmasını söyledim. Yapılan kontrollerde kalbin ritmini bozan vücudun sıvı elektrolit dengesinde bozukluk olduğu belirlenmiş. Gerekli müdehaleleri yaparak bu dengeyi sağladık. Ancak daha sonra fenalaşarak yoğun bakım ünitesine kaldırılmış. Kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmiş. Kayıtlarımızda hastanın 6-7 ay önce hastanemizde kalbinden by-pass ameliyatı olduğu görülüyor. Tıbbi olarak elimizden geleni yaptık. Bugüne kadar 400’e yakın hastayı kilo problemi nedeniyle bağırsaklarından ameliyat ettim. İlk kez böyle bir şey yaşandı. Yapmış olduğumuz ameliyat ölümcül bir risk taşımıyor. Hastanın ölüm nedeninin yapılan bağırsak ameliyatına bağlı olduğunu düşünmüyorum."

Anahtar Kelimeler: