Zayıflatan ve sıkılaştıran 7 egzersiz

Hem incelmenizi sağlayacak hem de sıkılaştıracak egzersiz önerileri...

Vücudunuzu sıkılaştıracak, incelmenizi sağlayacak etkili yollar mı arıyorsunuz? Bu hedefinize ulaşmanızı sağlayacak birkaç egzersiz önereceğiz size. Kalorilerinizi yakıp vücudunuzu sıkılaştıran bu egzersizleri mutlaka denemelisiniz.

Ancak şunu unutmayın ki, egzersiz hiçbir zaman tek başına mucizeler yaratamaz. Egzersizin yanı sıra sağlıklı beslenmeniz ve düzenli uyku uyumanız da gerekiyor.

İşte vücudunuzun sıkılaşmasına ve daha ince görünmenize yardım edecek 7 egzersiz...

İp atlama

En son ne zaman ip atladınız? Büyük ihtimalle çocukluğunuzda... Oysa ip atlama hemen hemen her yerde yapabileceğiniz (spor salonu aramanızı gerektirmeyen) en ucuz ve en kolay egzersiz biçimi. Her bir dakikada diğer egzersiz çalışmalarından çok daha fazla kalori yakmanızı sağlayan ip atlama, aynı zamanda eğlenceli de.

Reklam
Reklam

Çömelme (Squat)

Tüm vücudu harekete geçiren bu egzersiz, bütün kas gruplarını çalıştırır. Bu güçlü egzersiz, kalçalarınızı eritmeye, vücudunuzu sıkılaştırmaya ve kalori yakmanıza yardım eder. Kalori yakmanızı artırmak ve kalp ritminizi hızlandırmak için zıplayarak çömelme hareketi yapabilirsiniz. Ya da çömelme hareketinde kalıp elinize ağırlık alarak hem kalori yakar hem de direncinizi artırırsınız. Düzenli olarak squat hareketi yapmak, vücudunuzun şeklinizde değişim yapmak kadar fiziksel sağlığınızı da geliştirir. Tüm gününüzü evde ya da işte oturarak geçiriyorsanız, ciddi hastalık riskiniz yüksek demektir. Öyleyse bulduğunuz tüm boş zamanları bu hareketi yaparak değerlendirin. Yemeğin pişmesini, su ısıtıcıda suyun kaynamasını ya da bilgisayarın açılmasını beklerken mesela...


Şınav

Pek çok insan bu egzersizi zor bulduğu için yapmayı pek tercih etmez. Farklı şınav pozisyonları, omuzlarınızda ve kollarınızda farklı kasları çalıştırır. Sizin için en az zor olan şınav hareketini deneyebilirsiniz. Şınav, sadece üst gövdenizi değil, tüm bedeninizi çalıştırır. Haftada birkaç gün şınav çekerek kollarınızın şekillenmesini ve totalde vücudunuzun sıkılaşmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca şınav, kalp ve kardiyovasküler sağlık için de iyidir ve duruşunuzu düzeltmeye yardım eder.

Reklam
Reklam

Lunge (Öne sıçrama)

Lunge egzersizine Türkçede öne atılım, sıçrama hareketi diyebiliriz. Bacak kaslarını sıkılaştırmaya yarayan bu hareket, düzenli yapıldığında inanılmaz sonuçlar verebilir. Bu egzersize biraz kardiyo eklerseniz ve hareketi zıplayarak yapıp daha yoğunlaştırırsanız, örneğin günde, her biri 10 lunge hareketinden oluşan 3 set yaparsanız, çok iyi sonuç alabilirsiniz.

Yüzme

Yüzmeyi sevenlere ve vücudunda sıklaşma yaratmak isteyenlere güzel haber: Yüzme, şaşırtıcı sonuç almak için çok etkili bir spor. Bedeni sıkılaştırmaya, farklı kas gruplarını çalıştırmaya yardım eden yüzme egzersizi, aynı zamanda tansiyonu düşürme, kalbi güçlendirme ve aerobik kapasitesini geliştirme gibi özelliklere de sahip.

Koşu

Koşmanın pek çok yararı olduğunu bir kez daha hatırlayalım. Koşu egzersizi; stresi azaltma, kalp sağlığını koruma, depresyon riskini düşürme, kalori yakma ve tüm beden sağlığını destekleme gibi etkilere sahip. Tüm bunların yanı sıra güçlü, sıkılaşmış ve ince görünen bacaklar yaratmada oldukça etkili.

Reklam
Reklam

Bisiklete binme

Bisiklet sürme egzersizi, ter atmak ve bacak kaslarını çalıştırmak için harika bir yol. Yüksek yoğunlukta bisiklet sürme egzersizi yaptığınızda bacak, kol, sırt kaslarını güçlendirmenin yanı sıra kalbinizin daha verimli çalışmasını destekler ve kilo vermenize yardım eder.