‘Zaza Ercan’ teslim oldu

İzmir’de seri katil Hamdi Ayri’nin cinayetleri işlediğini öne sürdüğü Zaza Ercan lakaplı 27 yaşındaki E.Ö., Denizli’de İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu.

İzmir’de geçen nisan ayında birer gün arayla bankacı Esra Yaşar (27), üniversiteli Ayşe Selen Ayla (22) ve ‘Azra’ lakaplı Mustafa Has’ı (30) başlarına tabancayla ateş ederek öldüren Hamdi Ayri’nin (27), 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı davada, cinayetleri işlediğini öne sürdüğü ‘Zaza Ercan’ lakaplı E.Ö. Denizli’de ortaya çıktı. E.Ö. bugün öğle saatlerinde Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek polise teslim oldu. Emniyette tutulan ve cinayet bürosunda sorgulanan E.Ö.’nün İzmir’den gelecek ekiplere teslim edileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Aslen Diyarbakırlı olduğu ve Denizli’de yaşadığı öğrenilen E.Ö.’nün ilk ifadesinde, seri katil Hamdi Ayri’nin iddialarını reddettiği belirtildi. Denizli’de kuzenine ait bir tekstil atölyesinde işçi olarak çalışan ve bekar olan E.Ö.’nün Hamdi Ayri ile geçen yıl ağustos ayında Bodrum’da bir restoranda 20 gün birlikte garsonluk yaptığını söylediği kaydedildi.

İddiaları şaşkınlıkla karşıladıklarını söyleyen E.Ö.’nün kuzeni K.Ö., “E.Ö. kendini gazetelerde cinayetle suçlanmış olarak görünce şoke oldu. Psikopat birinin suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Hemen cumhuriyet savcılığına gittik, onlar da bizi emniyet müdürlüğüne yönlendirdi. Kuzenim E.Ö. cinayetlerin işlendiği söylenen zamanlarda benim yanımda çalışıyordu. Bu olaylarla kesinlikle bir ilgisi yok” dedi.

DHA