Zehir tacirlerine darbe

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Narkotik Şube ekipleri tarafından, uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığı ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda, toplam 104 bin adet sentetik uyuşturucu hapla birlikte 50.5 kilogram eroin ele geçirildi. Operasyonlarda 24 kişi de gözaltına alındı.

İlk operasyon, Fatih'te gerçekleştirildi. İhbar üzerine, uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan bir şebekeye yönelik operasyon düzenleyen ekipler, 10 kilogram eroin ele geçirilirken, 2 kişi de gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

"Serhat" adı altında gerçekleştirilen 2. operasyonda, Beylikdüzü mevkiinde şebeke üyesi bir şahsın kullandığı otomobilin bagajında yapılan aramada 52 paket halinde 27 kilo 300 gram eroin ele geçirildi. Devam eden çalışmalarda başka bir şüphelinin evinde yapılan aramalarda 530 gram eroin ele geçirildi. Ekipler, gözaltına aldıkları 12 kişiyle birlikte toplam 27 kilo 830 gram eroin ele geçirildi.

Üçüncü operasyon, "Malabadi" adı altında gerçekleştirildi. Uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan bir şebekenin yurt dışına sevkıyat yapacağı ve karşılığında sentetik uyuşturucu hap ithal edileceği bilgisi üzerine harekete geçen Narkotik Şube ekipleri, Küçükçekmece'de yurt dışına gitmekte olan bir araçta arama yaptı. Yapılan aramalarda, araç içine gizlenmiş halde 12 kilo 680 gram eroin ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı. Şahısların ifadeleri doğrultusunda operasyon Kocaeli Körfez İlçesi ve İstanbul Fatih'e kaydı. Belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda 104 bin sentetik uyuşturucu hap, 350 gram esrar, 5.5 gram kokain ve 1 gram eroin ele geçirildi. Polis, 7 kişiyi de gözaltına aldı

Reklam
Reklam

Düzenlenen 3 ayrı operasyonda, toplam 104 bin adet sentetik uyuşturucu hapla birlikte 50.5 kilogram eroin ele geçirilirken, 24 kişi de gözaltına alındı.