Zehirli mantar bir aileyi yok etti

İzmir'in Konak İlçesi Karabağlar semtinde yedikleri mantardan zehirlenen anne, baba ve oğlu evlerinde hayatını kaybetti. Öldükten 4 gün sonra cesetlerine ulaşılan ailenin yedikleri mantardan zehirlendikleri bildirildi.

Olay, önceki gün gece saatlerinde Karabağlar 4520 Sokak, 23 numarada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, marangozluk yapan Ali H. (42), tekstil atölyesinde çalışan dini nikahlı eşi Nuray C. (29) ve İlk Kurşun İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki oğulları Hasan H.'den 4 gündür haber alamayan komşuları şüphelenerek durumu polise ve yakınlarına bildirdi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine olay yerine gelen yakınları demir kapının camını kırarak kilidi açtı. İçeri giren ailenin yakınları Ali H., Nuray C. ve oğulları Hasan H.'nin salondaki cesediyle karşılaştı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede mutfakta mantar yemeği yapıldığını tespit etti. Polis, ailenin yedikleri mantardan zehirlenmiş olabileceği ihtimali üzerinde dururken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verildi. Yaklaşık 3.5 ay önce adrese kiracı olarak taşınan Ali H. ve Nuray C. çifti ve çocuklarının ölümü yakınlarını üzüntüye boğdu.

Öldükten 4 gün sonra cesetlerine ulaşılan ailenin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.