Zeka Yarışmasında Toros Madalyaları Topladı

Toros Koleji, Antalya’da düzenlenen zeka oyunları yarışmasında madalyaları topladı. Türkiye Zeka Vakfı tarafından bu yıl...

Toros Koleji, Antalya’da düzenlenen zeka oyunları yarışmasında madalyaları topladı.

Türkiye Zeka Vakfı tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen Zeka Oyunları Etkinliği Antalya'da gerçekleştirildi. Türkiye genelinde yaklaşık 250 öğrencinin katıldığı yarışmada her okul en iyi beş öğrencisini gönderdi. İki saat süren sınavda öğrencilere 10 klasik soru yöneltildi.

Ortaokul ve lise kategorisi olarak değerlendirilen sonuçlara göre Toros Eğitim Kurumları Türkiye’nin en iyi okulları arasında yer aldığını gösterdi. Ortaokul kategorisinde Özel Toros Akdeniz Ortaokulu öğrencisi Ufuk Demiray yarışma birincisi, Şebnem Karaçubuk yarışma dördüncülüğünü elde etti.
Lise kategorisinde ise Özel Toros Akdeniz Anadolu Lisesi’nden Yunus Talha Çevik yarışma birincisi, Özel Toros Akdeniz Fen Lisesinden Mehmet Ali Şimşek yarışma ikincisi, Sezai Alp Yılmaz ise yarışma dördüncülüğünü elde etti.

Reklam
Reklam

Toros Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yücel Bozkurt, okullarında başarının genel olduğunu, her zaman çalışmalarının meyvelerini topladıklarını kaydetti. Antalya için Türkiye ve dünya ile yarıştıklarını kaydeden Bozkurt, “Çalışmalarda emeği geçen öğrenci, veli ve öğretmenlere çok teşekkür ediyorum. TÜBİTAK matematik milli takım seçmelerine katılacak olan öğrencilerimize de başarılar diliyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: