Zeka’dan Vali Daşöz’e Ziyaret

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) İdari ve Mali İşler Birim Başkanı Veli Oğuz, ajansa yeni alınan...

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) İdari ve Mali İşler Birim Başkanı Veli Oğuz, ajansa yeni alınan 11 personel ile birlikte Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret etti.

Ziyarette ZEKA İdari ve Mali İşler Birim Başkanı Veli Oğuz, 2013 yılı Ocak ayında sözlü sınav sonucu alınan personeli Vali Daşöz’e tanıttı. Oğuz, “ZEKA tarafından 5449 sayılı Kalkınma Ajansının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun ile Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği çerçevesinde 2013 yılı Ocak ayında yapılan sözlü sınav sonucunda 9 uzman ve 2 destek personeli alımı yapıldı. Aramıza katılan yeni arkadaşlarla birlikte toplam 31 uzman, 6 destek personel ajansımızda görevlerine başladılar. Yeni göreve başlayan arkadaşlarımızı illerimizde tanıtıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

ZEKA'ya yeni alınan personele görevlerinde başarı dileyen Vali Daşöz, “Avrupa Birliği politikamız içerisinde bölgesel kalkınma ajansları bundan sonraki süreçte çok önemli. Ülkemizde bölgesel yapılanma olmadığı için bölgesel ve havza boyutu bakış açılarına ihtiyaç var. Türkiye’de il büyüklükleri bazı hizmetler açısından yeterli değerlendirmeye elvermiyor. Benzer özellikleri taşıyan daha büyük bir bütünlüğü oluşturan illerin bazı konularda ortak kesişim alanlarında birlikte değerlendirmeler yapması hem bir ihtiyaç hem de çok anlamlı bir çalışma. Bunun da karşılığında devletimiz Bölge Kalkınma Ajansları kurdu. Gerek ülke bütçesinden, gerekse dış kaynaklı fonlar bundan sonra büyük oranda ajans eliyle değerlendirilecek. Ajansa alınırken belirli kriterlerden geçip seçilerek alınıyorsunuz. Potansiyeli yüksek nitelikli arkadaşlarsınız. Çalışma esnasında uygulamadan edineceğiniz tecrübelerle bu potansiyelinizi ve birikiminizi birlikte değerlendirip, hem kendi kişisel gelişimleriniz bakımından hem de ajansımızın faaliyetleri ve bölgenin kalkınması bakımından değerli katkılar sağlayacağınıza inanıyorum. Görevinizde başarılar diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: