Zekalarından Bir An Bile Şüphe Ettirmeyen Siyam Kedileri Hakkında Çok İlginç 11 Bilgi

Taylan'dın kutsal tapınaklarda beslenen ve buradan tüm dünyaya yayılan Siyam kedisi, esasen bir kediden çok daha öte bir canlı!

Siyam kedileri kulakları, patileri, arka ayakları ve kuyrukları renkli noktaları olan açık renkli bir kürke sahiptir.

Arkadaşları olan insanlarla sevecen, samimi, ve farklı tonları olan miyavlama ve hırıltılarıyla iletişim kurarlar.

Siyam kedisi Tayland dilinde Wichien-Maas olarak geçer. "Ay Elması" anlamına gelir. Aynı zamanda "uğurlu mücevher" ve "mücevher kedi" olarak ta adlandırılmıştır.

Siyam Kral kedileri asırlar boyunca Bangkok'ta Siyam Kralı tarafından sarayda titizlikle saklanmışlardır. Bu gizlenme nedeniyle bu saray kedilerinin gerçek kökenleri hakkında çok az bilgi mevcuttur.

Reklam
Reklam

Çoğu, insanla oynarlarken tırnaklarını kapatır, bu yüzden onların patileri tarafından tırmalanmak az rastlanılan bir olaydır.

Çok ama çok zekilerdir!

Diğer kedi ırklarında olduğu gibi her siyam kedisinin farklı bir karakteri olabilir. Bazıları eğer erken yaşta eğitilirlerse sorun çıkarmadan tasma takmayı öğrenirler.

Sıkıldıkları zaman sadece ortalıktan yok olurlar, size ihtiyaç duymazlar.

Yaşı ilerledikçe siyam kedilerin renkleri koyulaşır ancak sıcak iklimlerde yaşayan yetişkin siyam kedileri soğuk iklimlerde yaşayanlardan daha açık bir kürke sahiptir.

Değişik renkler elde etmek için yetiştiricilerin yaptığı çalışmalar sonucunda bazı Siyam kökenli yan ırklar ortaya çıkmıştır. Bunlardan bazıları Colorpoint Shorthair, Javanese ve Ocicat'tır.

Çok duygusal hayvanlardır.