Zeka'nın İstihdam Stratejisi Ve Eylem Planı Manisa Tso'da Görüşüldü

Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZEKA) TR 33 Bölgesi’nde yer alan illerde başlattığı "Bölgesel Girişimcilik ve İstihdam...

Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZEKA) TR 33 Bölgesi’nde yer alan illerde başlattığı "Bölgesel Girişimcilik ve İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı" çalışmalarının Manisa ve Turgutlu’yu kapsayan alt bölge toplantısı Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) gerçekleşti.

Manisa TSO toplantı salonunda yapılan çalışmaya Zafer Kalkınma Ajansı’ndan Uzman Raziye Demir Karataş ve Devrim Barış Subaşı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Danışmanı Güvenç Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, TOBB Manisa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Mücella Gürtekin, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünü temsilen Arif Güzeller, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden Nazan Bektaş ve Genel Koordinatör Mustafa Pala, KOSGEB Manisa Hizmet Müdürlüğü’nden Özgen Karataş Güzel, Celal Bayar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramazan Gökbunar ve Yrd. Doç. Dr. Asena Altın Gülova, CBÜ Turgutlu Meslek Yüksek Okulu’ndan Doç. Dr. Salim Şahin, CBÜ ÜSİTEM’den Enver Akbıyık, TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü’nden İlyas Uysal, Turizm Otelcilik ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Muzaffer Şaşmaz katıldılar. Toplantının açılışını yapan Zafer Kalkınma Ajansı Uzmanı Yakup Peker, hazırlanan stratejinin amacı ve kapsamı hakkında paydaşları bilgilendirdi. EDUSER firmasının koordinasyonunda devam eden toplantının sabah bölümünde alt bölgenin eğitim, nüfus, rekabetçilik ve istihdam konuları paydaşlar tarafından görüşülürken, öğleden sonraki bölümde ise belirlenen sorunlara ilişkin stratejilerin ve faaliyetlerin planlaması yapıldı.

Reklam
Reklam

Zafer Kalkınma Ajansı Uzmanı Raziye Demir Karataş, Manisa’da iki gün sürecek olan toplantının ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Çalışmamız 3 ana bölümden oluşmakta. 1. bölümde TR33 Bölgesi istihdam ve girişimcilikte genel eğilimler, bölgenin ekonomik görünümü ve bölgedeki işgücü piyasanın durumu ele alınmaktadır. 2.bölümde bölge illerinin ekonomik durumu ve çalışan profili, işsiz profili, daralan genişleyen meslekler konularını inceleyeceğiz. Çalışmanın 3. ve son bölümünde ise bölge ilçelerinin sosyoekonomik yapılarının ve coğrafi özelliklerinin mekânsallık çerçevesinde değerlendirilerek gruplanması sonucu oluşan 10 adet alt bölgeye ilişkin durum tespiti ve stratejiler tespit edilecek. Yapacağımız çalışmaların neticesinde ortaya çıkacak sonuçlar ve stratejiler ajansımızın ileride hazırlayacağı 2014-2018 dönemini kapsayacak bölge planına ve diğer çalışmalara ışık tutacaktır. Bölgenin kalkınması adına yapılacak faaliyetler için büyük önem ihtiva edecek olan çalışmaya tamamlanmasının ardından ajansımızın internet sitesinde bulunan dokümanlar başlığı altındaki raporlar ve strateji belgeleri alt başlığından ulaşılabilir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

ZEKA’nın Bölgesel Girişimcilik ve İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı alt bölge çalışmalarına yarın Manisa ve Salihli’de düzenlenecek olan toplantılarla devam edilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: