Zeki Müren mezarı başında anıldı

BURSA (İHA) - Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sesi Zeki Müren, ölümünün 9. yılında Bursa'da, adını taşıyan lisede ve mezarı başında anıldı. Mehmetçik Vakfı tarafından Emir Sultan Mezarlığı'nda öğle saatlerinde yapılan törene sadece, sanatçının bağış yaptığı hayır kurumu yöneticileri, yakın akrabaları, öğrenciler ve az sayıda seveni katılırken, öğleden sonra Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen anma merasimine sanatçılardan sadece Emel Sayın ve Ahmet Özhan katıldı.

Zeki Müren, ilk olarak saat 12.00'de Emir Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Türk Müziği'nin 'Paşası' olarak tanınan Müren'in yeğenleri Sevtuğ Olgaç, eşi Nejla Olgaç ile Mehmet Vakfı yetkilileri, Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunun ardından Mehmetçik ve Eğitim Vakfı Müren'in mezarı başına çelenk koydu. Yapılan duaya çok sayıda vatandaş da 'amin' diyerek iştirak etti. Öğrenciler "Sanat Güneşi"nin kabrini çiçeklerle donattı.
Müren'in teyzesinin kızı Sevim Olgaç'ın oğlu Sevtuğ Olgaç, ölümünün 9. yılında sanatçıyı mezarı başında yalnız bırakmayan sevenlerine teşekkür ederek, "Dönemin belediye başkanları Müren için özel bir anıtmezar yapılacağı sözünü verdi. Bizler de bunun için sanat güneşimizi tabutla birlikte defnettik. Ama halen bu konuda bir adım atılmıyor. Bu sene anma törenine Osmangazi Belediyesi büyük destek verdi. Ünlü sanatçıları Bursa'ya getirip konserle sanat güneşini anacak. O dönem söz veren belediye başkanları cesaret edemedikleri için anıt mezar konusunda sözlerini yerine getirmediler. Halbuki 3 bin imza toplanmıştı. Yanındaki mezar yerlerinin hepsi satıldı" dedi. Anma töreninin ardından Emir Sultan Camii'nde sanatçı için mevlit okutuldu.

Reklam
Reklam

Saat 14.30'da Osmangazi Belediyesi tarafından gerçekleştirilen anma törenine sanatçılar Emel Sayın, Ahmet Özhan, Erdinç Çelikkol, Burhan Dikencik ve Serdar Kaşıkçılar ile Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe de iştirak etti. Burada da hayranları dualar okuyup, Müren'in kabrine çiçek bıraktı. Ahmet Özhan ve Emel Sayın tören öncesi Emir Sultan Hazretleri'nin kabrine giderek dua etti.

Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen anma töreninde de okul öğrencileri hep bir ağzından merhum sanatçının şarkılarını seslendirdi. Ayrıca okul tarafından hazırlanan Zeki Müren Resim Sergisi açıldı. Okulun bir odası ise Zeki Müren'in giydiği elbise ve kullandığı malzemelerden oluşan müzeye çevrildi.