Zeki Sezer istifa etti

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 4,5 yıldır yürüttüğü Genel Başkanlık görevinden bugün resmen istifa etti.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer yaptığı açıklamada, "DSP'lilerle birlikte olmak, 4,5 yıl bu görevi yürütmek büyük onurdu" dedi. Sezer şunları söyledi:

"Şimdi dünya değişiyor, vahşi kapitalizm duvara tosladı ama bugün ülkemizde bu kapitalizmin daha da vahşisini uygulayıp krizden çıkacağını söyleyen bir AKP hükümeti var. Ancak umutsuzluğa yer yok, çünkü demokratik sol var".

Sezer seçimlerden tam anlamıyla başarılı çıktıklarına inanmadığını ve partinin bu sonucu almasının sorumluluğunu da üzerine aldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Geçen hafta basın toplantısı düzenleyip "Benden bu kadar" diyen Zeki Sezer "Bugün DSP Genel Başkanlığından istifa ediyorum" diyerek resmen istifa ettiğini açıkladı. Sezer, partisinin il ve belediye başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada çeşitli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçimlerin ardından sonuçlara ilişkin değerlendirme döneminin başladığını anlatan Sezer, "Her konuşmamda 'başarılı olamayanların bulundukları kurumun da ülkenin de önünü tıkamaması gerektiğini' söyledim. Bugün DSP genel başkanlığından istifa ediyorum" diye konuştu.

Sezer, istifa dilekçesini bugün sunacağını söyledi.

Bu istifanın ardından DSP'nin yeni genel başkanını seçmek için 45 içinde genel kurula gidip seçim yapması gerekiyor. Partinin genel kurula kadar kimin yöneteceği de tartışma konusu.