"Zekiyim Ama Geç Öğreniyorum" Semineri

DENİZLİ (AA) - Aile danışmanı ve Psikolog Nilgün Gökdünek, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun zeka geriliği olmadığını söyledi. 

Aile danışmanı ve Psikolog Nilgün Gökdünek, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun zeka geriliği olmadığını söyledi. Acıpayam Osman Manisalı İlkokulu'nda, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu konusunda velileri bilgilendirme amacıyla "Zekiyim Ama Güç Öğreniyorum" semineri düzenlendi. Gökdünek, buradaki konuşmasında, dikkat eksikliği olan bireyin tamamen dikkatsiz olmadığını, sevdiği şeylere uzun süre dikkat gösterebildiğini, bu çocukların günlük yaşamında sevdiği aktivitelere yer verilmesinin önemli olduğunu belirtti. Çocuklardaki bazı dikkat eksikliği ve hiperaktif dürtüsel semptomların, özellikle okula başlanmasıyla daha iyi anlaşılabildiğini bildiren Gökdünek, "7 yaşından önce de var olan bu semptomlar, çocuk akranlarıyla bir aradayken daha iyi gözlenebilir. Bu nedenle okula başlayan öğrenciler, öğretmenleri ve aileleri tarafından daha iyi gözlemlenmeli. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu bulunan çocuklar geç öğrenebilir, ama bu zeka geriliği değildir" dedi. Çocuklarda algılama sorununun görmede, işitmede ve diğer duyularda olabileceğini, bunun da öğrenme güçlüğüne neden olabileceğini dile getiren Gökdünek, okula geç başlamasının da çocuğa hiç bir fayda sağlamayacağını kaydetti. Okulun konferans salonunda yapılan seminere veliler yoğun ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz