Zelenskiy'den ateşkes için flaş adım: Referandum çağrısı!

Ülkesi Rus işgali altında olan Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'den kritik bir adım geldi. Zelenskiy Rusya ile ateşkes görüşmelerinin seyrine etki edebilecek bir referandum açıklamasında bulundu.

Rusya'nın işgaline karşı haftalardır direnen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ateşkes çağrılarını sürdürüyor. Tarafların ateşkes için anlaşmaya yakın olduğu belirtilse de görüşmelerden henüz net sonuç çıkmış değil. Ateşkes için çabalarını sürdüren Zelenskiy'den gelen son açıklama dikkat çekti. Zelenskiy, Rusya ile muhtemel uzlaşma konularının Ukrayna’da referanduma sunulması gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkesinin bir NATO üyesi olmadığı halde Ukrayna’yı üyelik şartlarında desteklemeye hazır ittifak ülkeleri olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

"HALK KARAR VERECEK"

Güvenlik garantileri dahil olmak üzere Rusya ile olası uzlaşma konularının Ukrayna’da referanduma sunulması gerektiğini belirten Zelenskiy şunları kaydetti:

“Müzakere ekiplerine söylediğim gibi, siz tüm bu değişiklikler hakkında bahsederken -ve onlar tarihi nitelikte olabilir- biz hiçbir yere gidemeyiz, referanduma geleceğiz. Uzlaşma formatına halk karar verecek ama onların ne olacağı ise bizim Rusya ile müzakerelerimizin meselesi olacak. Bu nedenle her halükarda bu yolu halkımızla birlikte yürümeye ve her şeyi yapmaya hazırım.”

(AA)

Anahtar Kelimeler: