Zenbilci: Kahramanlarımız sayesinde özgürce yaşıyoruz

Sarıçam Belediye Meclisinin Ocak ayı olağan toplantısının dördüncü oturumuna 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu damgasını vurdu.Belediye...

Sarıçam Belediye Meclisinin Ocak ayı olağan toplantısının dördüncü oturumuna 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu damgasını vurdu.
Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, meclisin açılışında yaptığı konuşmada, bugün Adana için önemli bir gün olduğuna işaret ederek, “Bundan 90 yıl önce bir 5 Ocak gününde şehrimiz Fransız işgalinden kurtarılmıştır” dedi.
"Kahramanlarımız sayesinde özgürce yaşıyoruz." diyen Başkan Zenbilci, Osmanlı devletinin son döneminde batılıların hasta adam diye nitelediği dönemde Adana’nın da sıkıntılı ve zor döneme girdiğine işaret etti.
Zenbilci şöyle konuştu: “ O zamanın emperyalist güçlerinin paylaşım sofrasında Adana’da vardı. Adana bu paylaşıma göre Fransızlar tarafından işgal edilmiş. Ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ dediği gibi bağımsızlık Türkün karakterinde mevcuttur. Türk milleti tarih boyunca esaret altında kalmamıştır. Bunu istiklal marşımızın şairi merhum Mehmet Akif’in başta İstiklal Marşı olmak üzere farklı şiirlerinde de aktardığı gibi, İbo Osmanlar, Karafatmalar, Sinan Tekelioğluları ve Gizik Duranlar gibi Kuvayi milleye kahramanları ve milli kuvvetlerimiz bu onurlu ve şanlı mücadeleyi vermişler. Anadolu’yu gerçek sahibi olan Türklere kendi özgürlüklerini kazandırmışlar, milletçe birlik ve beraberliğini sağlamışlar, Adana’da bu onurlu ülkenin şehri olmaya devam etmiştir. Bu anlamda tüm şehit ve gazilerimize bir kez anıyorum ve cenabı Allahtan rahmet diliyorum. İyi ki onlar varlar ve mücadele ettiler bugün onların torunları olarak bugün özgürce yaşıyoruz.”
Bugün 5 Ocak’ın Adana için biraz daha önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zenbilci, konuşmasını şöyle tamamladı. “Çünkü son dönemde Fransızlar, o gün ekmeğimizi, işimizi ve aşımızı paylaştığımız Ermenileri kışkırtmıştır. Bu oyuna gelen Ermenilerde ekmek yediği sofraya bıçak çekmiştir. Şimdi bu dönemde Fransızlar kendi meclislerinde ermeni soykırımını inkar edenlere ceza verilmesi gibi bazı siyasi kararlar almaktadır. Biz asla etnik kıyım yapmayız. Ancak biz Türkler özgürlüğünü, aşını ve ekmeğini, onurunun mücadelesini vererek Ermenilere ihanetlerinin bedelini ödetmişlerdir.”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) grup sözcüsü Ömer Seyfettin Turhan ise gündem dışı söz alarak 5 Ocak kurtuluş gününe ilişkin düşüncelerini açıkladı. Turhan, “Zorluklarla kazanılmış topraklarda bizde MHP olarak Adana’nın 5 Ocak kurtuluş gününü kutluyoruz. Bize zulüm edenler kendi meclislerinde bize kötülük yapmaktalar, onları kınıyorum. Ayrıca kendi adıma da bundan sonra Fransız malını satın almayacağım ve bu ülkeye ne kendim ne de çocuklarım seyahat etmeyeceğim. Ayrıca Demirspor taraftarına 2 otobüs tahsis etmişsiniz. Bunun için hem kendi hem de Demirspor adına teşekkür ediyoruz. Adana kazanan işadamlarının da Demirspor kulübüne destek olmasını umuyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz