Zengin Aileler, Ihtiyaç Sahipleriyle Kardeş Aile Olacak, Yüzler Gülecek

Bursa Yıldırım İlçe Belediyesi tarafından başlatılan ‘Can Dostu Kardeş Aile’ projesi ile ilçedeki 69 aileden...

Bursa Yıldırım İlçe Belediyesi tarafından başlatılan ‘Can Dostu Kardeş Aile’ projesi ile ilçedeki 69 aileden tespit edilecek 69 ihtiyaç sahibi aile, zengin ailelerle kardeş aile yapılacak. Kardeş aileler, bayramlarda ve Ramazan ayında bir araya gelecekleri ihtiyaç sahibi ailelerle senede bir kez de piknikte buluşacak.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, düzenlediği basın toplantısında projeyle ilgili bilgi verdi. Sosyal belediyecilik alanında yaptıkları hizmetin sürdüğünü belirten Keskin, ‘Can Dostu Kardeş Aile’ projesi ile her mahalleden şimdilik birer ihtiyaç sahibi aile seçileceğini kaydetti. Başkan Keskin şunları söyledi: "700 binlik nüfusuyla ilçemiz ülkemizin en büyük 10 belediyesi arasında yeralıyor. Tabi nüfus çok olunca maalesef yoksulumuz da çok. Maddi imkansızlıklar içerisinde, yaşam mücadelesi veren vatandaşlara yardım elini uzatmak için yeni bir proje geliştirdik. 69 aileyi, varlıklı ailelerle bir araya getireceğiz. Varlıklı ailelerin desetği ile gerçekleştirilecek proje ile maddi imkanı olmayan ailelere, gelir düzeyi yüksek olan aile üyeleri ile ailelerin sosyal birlikteliği sağlanacak. Varsıl aile, yoksul aile üyeleri ile özel günlerde bulaşarak, yemek yiyip, sohbet edip, birbirlerinin dertlerine derman olacaklar. Ramazan ayında bir gıda yardımıyla birlikte ihtiyaç sahibi aileyi ziyaret etmek, bir iftar sofrasında buluşmanın yanı sıra dini bayramlarda ziyaret ve ihtiyaç sahibi ailenin öğrencisine imkanlar dahilinde burs vermek projenin ana temasıdır. Sene de bir piknik organizasyonuyla birlikte varsıl ve yoksul aileler bir araya gelecek. Yani kardeş projesi senede 4 etkinlik yeralıyor. Varsıl aileye ilk sıraya kendimi yazdırıyorum. Başkan yardımcısı ve müdür arkadaşlarım da projeye destek verecekler."

Reklam
Reklam

Başkan Keskin, projenin şimdilik her mahalleden birer yoksul aileyle başlamasına rağmen gelen talebe göre sayının artacağını söyledi. Başkan Özgen Keskin7in birinci sıraya yazılmasıyla birlikte çok sayıda belediye bürokratı da yoksul ailelerle kardeş olmak için isimlerini listeye yazdırdı. Belediye Başkanı Keskin, "Bugünden itibaren kampanyayı başlatıyoruz. Vatandaşlarımız 363 55 00' numaralı telefonlardan kardeş aile projesine katılabilir" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: