Zengin olmanın kitabını yazdı

Denizli’de yaşayan emekli serbest mali müşavir Arif Orhan, 40 yıllık tecrübesini “Herkes Zengin Olabilir” ismiyle...

Denizli’de yaşayan emekli serbest mali müşavir Arif Orhan, 40 yıllık tecrübesini “Herkes Zengin Olabilir” ismiyle kitap haline getirdi. Binlerce yıldır insanların bol paraya ulaşmak için çalıştığını ancak bunu sadece küçük bir azınlığın elde edebildiğini vurgulayan Orhan, zenginliğe çalışarak, tasarruf yaparak ve planlı bir şekilde fırsatları değerlendirerek varılabileceğini söyledi.
Kitabını okuyan herkesin, içindeki kurallara uyması halinde mevcut durumundan daha iyi bir noktaya geleceğini iddia eden Orhan, “Pekiyi bu kurallardan neden kimsenin haberi yok? Zengin fakirin derdiyle dertlenmemiş, herkes fakirlikten zenginliğe adım atınca kendi yeni derdine düşerek eski dönemini unutmuştur. Fakirleri zenginleştirecek formülleri açıklarsa kendisinin tekrar fakir olacağını düşünmüştür. Oysa bu dünyanın zenginlikleri herkese yeter.” dedi. Kitabının iktisatçılarınki gibi karmakarışık olmadığını ifade eden Orhan, “Kurallar basittir ama uygulamak ve sabretmek zordur. Bu kurallara uyup zenginleşmek süreç işidir, birdenbire olmaz. Toplumu oluşturan kişiler zenginleştikçe toplum da zenginleşecektir. Zengin toplumdan oluşan devletimiz de güçlü olacaktır.” şeklinde konuştu. Arif Orhan, kitabındaki kuralları uygulayarak çalıştığı dönemde 19 daireli apartman, 10 işyeri, tarlalar ve çeşitli arabalar aldığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

KİTAPTAN BAZI ZENGİNLİK KURALLARI
Tembel olmamak, bütçe yapmak alışkanlığı kazanmak, aylık kazancın yüzde 10’nu tasarruf etmek, talih oyunları, alkol ve sigara gibi alışkanlıklardan uzak durmak, fırsatları bilgili kişilere danışarak değerlendirmek, kira yerine ev alarak onun borcunu ödemek, yeni fikirlere açık olmak ve hemen reddetmeden dinleyip değerlendirmek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz