'Zengin olursam okul yaptıracağım' hayalini gerçekleştirdi

Hayırsever iş adamı Nihat Aslanoba tarafından Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde yaptırılan Havva Aslanoba Anadolu Otelcilik...

Hayırsever iş adamı Nihat Aslanoba tarafından Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'nde yaptırılan Havva Aslanoba Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde sona yaklaşıldı. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci alınması planlanan okulun, eğitim binasının yanı sıra kız ve erkek öğrenci pansiyonu ile uygulama oteli altı ay içinde hizmete hazır hale getirilecek.
Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ile birlikte yapılmakta olan okul pansiyon ve uygulama oteli inşaatlarını gezen hayırsever iş adamı Nihat Aslanoba, bütün imkânların seferber edilerek eğitim binası ile pansiyon, uygulama otelinin önümüzdeki eğitim ve öğretim yılına yetiştirileceğini söyledi. Hayırsever iş adamı, lisede okuduğu yıllarda ‘Bir gün zengin olursam okul yapıp Milli Eğitime bağışlamak isterim' şeklinde hayaller kurduğunu hatırlatarak, bunun gerçekleşmesinden son derece mutlu olduğunu kaydetti.
Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da Bursa’nın, turizm alanında çok ciddi bir atılım içinde olduğunu ifade etti. Gülsar, halen faaliyette olan otel sayısının iki yıl içinde iki katına çıkacağını ve bunun doğal sonucu olarak yetişmiş eleman ihtiyacının önümüzdeki yıllarda daha çok artacağını ifade etti. Turizm alanının, bir hizmet alanı olduğunu ve dolayısıyla bu alanda çalışacak personelin çok iyi eğitim almış ve yetişmiş olması gerektiğini belirten Gülsar, şöyle konuştu:
"Hizmet sektörünün, kendi içinde özel şartları var. Turizm, üretildiği anda tüketilen ve hassasiyetin üst düzeyde olması gereken bir hizmet alanıdır. Sektörde çalışan personelin bu şartlara uygun yetiştirilmesi gerekiyor. Bu alanda çalışacak en iyi personelin otelcilik ve turizm meslek liselerinden yetişeceğine inanıyorum. Bu anlamda hayırsever iş adamımız Nihat Aslanoba, Türkiye’ye örnek bir proje ile eğitime katkı sağlıyor. Bursa için son derece önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Tüm Turizm sektörü ve Bursa eğitimi adına kendisine teşekkür ediyorum."
Atilla Gülsar, hayırsever iş adamı Nihat Aslanoba’ya, ilkokul diplomasının aslı ve lise dönemlerini yansıtan bir fotoğraf hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz