"Zerkavi'nin benzeri, askerlerce dövüldü"

Bağdat (AA) - Ürdünlü terörist Ebu Musab Zerkavi'nin önce bombardımanda, ardından bombardımandan sonra, aldığı yaralar nedeniyleöldüğü açıklamalarına, şimdi de bir görgü tanığının Zerkavi'ye benzer bir yaralının Amerikalı askerlerce dövüldüğü iddiası eklendi.

Bombardımanın yapıldığı yerin yakınlarında yaşayan bir Iraklı, yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin Zerkavi'ye benzeyen bir kişiyi burnundan kan gelinceye kadar dövdüklerini gördüğünü söyledi.

Adının Muhammed olduğunu söyleyen Iraklı, bombardıman sonrası Amerikan askerleri gelmeden önce sulama kanalı yanında yerde bulunan sakallı bir kişinin ambulansa konulduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Muhammed, "Hala hayattaydı. Onu bir ambulansa koyduk, ama Amerikalılar gelince ambulanstan çıkardılar. Karnına vurup, 'dişdasa'sı (entarisi) ile başını sardılar. Daha sonra burnundan kan gelinceye ve ölünceye dek karnına ve göğsüne vurdular" iddiasında bulundu.

Benzer bir hikayenin Ahmed Muhammed adlı bir tanık tarafından Washington Post'ta da yer aldığı belirtilerek, Zerkavi'ye benzer bir kişinin dövüldüğü iddiasını destekleyecek başka bir görgü tanığına rastlanmadığı kaydedildi.

Iraklı Muhammed'in iddialarının sorulduğu Amerikan askeri sözcüsü General William Caldwell, bunu araştıracağını söyledi.

Irak'taki Amerikan ordusu perşembe günü Zerkavi'nin çarşamba günkü bombardımanda öldüğünü açıklamış, cuma günü de ağır yaralı kurtulduğunu ancak kısa süre sonra öldüğünü duyurmuştu.