Zeugma Mozaik Müzesi Kapılarını Çocuklara Açıyor

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, yerleşkesi içerisinde bulunan Zeugma Kültür Merkezi'ni çocuklara açıyor.

Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, yerleşkesi içerisinde bulunan Zeugma Kültür Merkezi'ni çocuklara açıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, yaptığı yazılı açıklamada, Zeugma'nın, kültür ve sanat merkezi olma özelliğini günümüzde Zeugma Mozaik Müzesi ve Kültür Merkezi ile devam ettirdiğini belirtti.

Müdürlük olarak Gaziantep'te düzenlenecek kültür ve sanat etkinliklerini destelemek için çalıştıklarını ifade eden Aykanat, şunları kaydetti:

"Müdürlüğümüz ve Gaziantep Sanatder'in ortak projesi kapsamında, Ankara Anadolu Tiyatro Topluğu'nun hazırlamış olduğu 'Tavşan Hobi' isimli eğitici çocuk oyununun sergilenmesi için Zeugma Kültür Merkezi'nin kapılarını bu kez miniklerimize açmaktan ve onlara hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz."

Reklam
Reklam

Aykanat, bugüne kadar yaptıkları çalışmaların meyvelerini ulusal ve uluslararası ödüllerle aldıklarını, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın kendilerine gönderdiği tebrik ve iyi dilekler için teşekkürlerini sunduğunu vurguladı.

Başta Gaziantepliler ve Türk milleti olmak üzere, yerli ve yabancı herkese hizmet etmekten büyük onur ve güvenç duyduklarını ifade eden Aykanat, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gaziantep Sanatder ortak projesi ile Gaziantep'e getirilen, Ankara Anadolu Tiyatro Topluluğunun hazırlamış olduğu "Tavşan Hobi" isimli çocuk oyunu Zeugma Kültür Merkezi'nde 11 Kasım'da, Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehitkamil Kaymakamlığı, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla 4 seans olmak üzere gösterime sunulacak. Etkinlik 17-18 Kasım 2012 tarihleri arasında da devam edecek."

Muhabir: Gaziantep

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: