Zeybekci’den Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

AK Parti MKYK üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Cumhuriyetin ilanının şanlı Türk tarihinin dönüm...

AK Parti MKYK üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Cumhuriyetin ilanının şanlı Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

AK Parti MKYK üyesi ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, Türk Milleti'nin 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' ilkesiyle eşi görülmemiş bir zafer kazandığını söyledi. 89. yılını kutladığımız Cumhuriyetin, aziz Türk Milleti'nin her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseri olduğunu belirten Zeybekci, "Türk Milleti tarih sahnesinden silinmek üzereyken, kadın erkek, genç yaşlı demeden hür yaşama şuuruyla tek vücut olmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde destanlar yazarak tarihe geçmiştir. Büyük zafer, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanıyla taçlanmıştır. Cumhuriyetin ilanı şanlı Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Cumhuriyetin ilanıyla egemenliğin hiçbir şahsa, sınıfa, zümreye değil, kayıtsız şartsız Türk Milleti'ne ait olduğu tüm dünyaya ilan edilmiştir. Vatandaşlar kanun önünde, devlet yönetimine katılımda eşit sayılmış, temel hak ve hürriyetler teminat altına alınmıştır. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bizlere düşen görev, Cumhuriyet'in bu kazanımlarına sahip çıkarak, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmak, milletimizin ortak değerlerini gözümüz gibi korumaktır’’ dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: