Zeynel Abidin intihar mı etti, öldürüldü mü?

Esenyurt İncirtepe mahallesinde yaşayan Zeynel Abidin Hangül Hz. Ömer Camisinin bahçesinde bir ağaca asılı olarak ölü bulundu.

Esenyurt İncirtepe mahallesinde yaşayan Zeynel Abidin Hangül (17), 29 Ekim Pazartesi akşam 21:00 sularında Hz. Ömer Camisinin bahçesinde bir ağaca asılı olarak ölü bulundu.

Aslen Kars kökenli olan Hangül ailesi, Esenyurt İnönü Mahallesi 377 sokakta bulunan evlerine gelen haberle sarsıldı. Zeynel Abidin Hangül’ün, cansız bedeninin Hz. Ömer Camii’nin bahçesinde ağaca asılı olarak bulunduğu haberi aileyi şoka uğrattı.

Olay yerine ulaşan aile, çocuklarının cami bahçesinde bir ağaca asılı olarak buldu.

Reklam
Reklam

Oğullarının intihar süsü verilerek öldürüldüğünü düşünen aile, yetkililerden, olayın aydınlatılması konusunda yardım istedi. Olay sonrası soruşturma başlatıldı.

Ailesi Zeynel’in öldürüldüğünü düşünüyor

İntihar etmiş süsü verilerek ağaca bağlı bulunan Zeynel Abidini’nin ailesi, çocuklarının öldürüldüğünü düşünüyor. Olay yerine ilk ulaşanlardan amca Mecnun Hangül’ün iddiaları ortada bir intihardan çok bir cinayettin olduğunu kanıtlar nitelikte. Amca Mecnun Hangül, yeğenin öldürüldüğünü şu ifadelerle kanıtlamaya çalışıyor; “Olay yerine ilk gidenlerden biri benim. Zeynel’i küçük ve ince bir ağaca bağlanmış olarak bulduk. Çamaşır ipiyle intihar süsü verilmeye çalışılmış. İp boynundan değil, çenesine yakın bir yerden düğümlenmiş. Yani ipin boğması gibi bir durum söz konusu değil. Zaten yeğenimin ayakları yerde ve dizlerinin üstünde duruyordu. Ayrıca ensesinde de tornavida ile delinmiş bir delik vardı.”

Anne Yüksel Hangül olay gününü anlattı

Olay günü hakkında bilgi veren Anne Yüksel Hangül ise, çocuklarının olay günün bütün gün evde olduğunu söyledi. Anne Yüksel Hangül, “Sabah’tan akşama kadar evdeydi. Akşamüstü iki arkadaşı geldi ve dışarı çıktılar. Bana “anne ben yarım saat sonra eve gelirim” dedi. “bende tamam dedim” diyerek olay günü her şeyin normal olduğunu ifade etti. Anne Yüksel Hangül, başka bir ayrıntıya dikkat çekerek, “Olaydan sonra cenazeye gelen Zeynel’in bir arkadaşının gözünde morluk vardı. Ne olduğunu sorduğumda, arkadaşlarıyla kavga ettiğini söyledi. Oysa Zeynel’i çağırdığı gün, gözünde herhangi bir şey yoktu. Ertesi gün geldiğinde kaşında yarılma ve gözlerinde morarma gördüm” dedi.

Reklam
Reklam

Otopsi raporu gerçekleri ortaya çıkaracak

Olay hakkında konuşan Zeynel Abidin’in babası Fikret Hangül çocuğunun kimseye zarar verecek bir yapıda olmadığını, dolayısıyla kendisini de zarar vermeyeceğini söylüyor. Otopsi sonrasında olayın aydınlanacağını söyleyen baba, yetkililerden Esenyurt sokaklarının temizlenmesini istedi. Zeynel’in dedesi de torunun intihar edeceğine inanmadığını çünkü öyle yapıya sahip bir insan olmadığını söyledi.

Amcası; “Zeynel’in öldürüldüğünü düşünüyorum”

Olay yerine aileden ilk giden amca Mecnun Hangül ise olayı gününü söyle anlatı; Mahalle marketinin önünde dururken, arkadaşları Zeynel’in intihar ettiğini söyledi. Olay yerine gittiğimde polis memurları vardı. Çocuğun ağaçta asılı olduğunu gördüm ama boyun kısmıyla ağacın arasında elli santim mesafe anca vardı. Çocuğun boyu 1.90. Ayakları yere basıyordu hatta bacakları bükülmüş haldeydi. Elini uzatsa ağacı tutacak mesafedeydi. Asıldığı çamaşır ipi, onu taşıyacak bir kalınlıkta değildi. Kendini bıraksa ipi koparırdı zaten. Boğazında onu boğacak kadar iz de yoktu. Ben Zeynel’i ipten indirmek için yanına gittiğim de polisler izin vermediler. “Olay yeri incelemenin geleceğini” söylediler. Olay yeri inceleme geldi ve çocuğu ipten indirdiler. Polis arabasıyla hastaneye götürüp morga koydular. Savcılık adli tıpa yolladı. Adli tıptan geldiği zaman boynunun arka tarafında ufacık iki tane delik gördüm. O delikler adli tıp da mı oldu yoksa daha mı önce oldu bilemiyorum. Zeynel’in öldürüldüğünü düşünüyorum.

Reklam
Reklam

www.esenyurthaberleri.com

Hakan Azar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: