Zeynel Bey Türbesi Ve Külliyesi Maketi Sergileniyor

Batman'ın Hasankeyf ilçesinin en önemli tarihi eserlerinden olan Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi ile tarihi...

Batman'ın Hasankeyf ilçesinin en önemli tarihi eserlerinden olan Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi ile tarihi hamamın, İstanbul Minyatür Türkiye Parkı’nda sergileneceği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Anonim Şirketi ve Hasankeyf Kaymakamlığı’nca yürütülen ortak proje çerçevesinde Batman Valiliği tarafından finanse edilen Zeynel Bey Türbesi ve Külliyesi'nin maketlerinin yapılarak Miniatürk’de belirlenen yere yerleştirilmesi işi, Hasankeyf Köylere Hizmet Götürme Başkanlığı’nca ihale edilerek yüklenici firma belirlendi. Ayrıca tarihi hamamın maketi de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Anonim Şirketi tarafından yaptırılarak 2013 yılının ilk çeyreğinde Zeynel Bey Türbesi Külliyesi maketiyle Miniatürk’te ziyarete açılmasının planlandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: