Zeynep Elvin bebek, Çanakkale'de doğmak için büyük çaba sarfetti

Tatil dönüşü Çanakkale üzerinden İstanbul'a gitmek isteyen hamile bir hanım, Çanakkale Devlet Hastanesi'nde doğurdu. Funda...

Tatil dönüşü Çanakkale üzerinden İstanbul'a gitmek isteyen hamile bir hanım, Çanakkale Devlet Hastanesi'nde doğurdu. Funda Demirtaş, üç gün süren doğum sancılarının ardından 860 gr. ağırlığındaki ''Zeynep Elvin'' isimli bebeği dünyaya getirdi.
Balıkesir'in Akçay beldesindeki tatilden sonra İstanbul'a dönmek üzere yola çıkan 24 haftalık hamile Demirtaş, Çanakkale iskelesinden Avrupa yakasına geçmek için araba vapuruna bindi. Vapur, denize açıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra Demirtaş'ın sancılarının başlaması üzerine geri döndü. İskelede bekleyen cankurtaranla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Demirtaş, yaklaşık üç gün kaldı. Doğum yapamayınca ve kendisini iyi hissettiği için doktorların izniyle tekrar İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı. Bu defa Avrupa yakasına geçen Funda Hanım, Gelibolu ilçesine yaklaştığı sırada sancılarının yeniden başlaması üzerine yine Çanakkale'ye dönmek zorunda kaldı. Hastaneye yatırılan Demirtaş, burada bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi. Erken doğum sebebiyle ''parmak bebek'' olarak adlandırılan Zeynep Elvin, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
Doktorların, muayene sonucunda yola çıkmalarına izin verdiğini belirten Funda Demirtaş, ''Hiçbir sorun yoktu, kontroller yapıldı. İstanbul'dan araba çağırdım; sarsılmadan gideyim diye arkasında yatak hazırlandı. Yine sancılarım başladı. İlkine göre daha kötüydü. Bu sefer karşıya geçtik. Gelibolu Devlet Hastanesi'ne kadar zor dayandım. O hastane de beni buraya yolladı. Ne yaptıysak hiçbir şekilde Çanakkale'yi geçemedik. Demek ki kısmetimiz buradaymış.'' dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz