Zeytin dostları internette buluştu

İZMİR (İHA) - Birkaç aydır, zeytin ve zeytinyağı ile ilgilenen insanların elektronik posta kutularına "Zeytin ve zeytinyağı kültürünün geliştirilmesi, zeytin ve zeytinyağının tarihi, üretim, ihracat, dünya pazarları, tüketiciler, bilimsel araştırmalar, sektörle ilgili firmalar, ürünler, sanatsal faaliyetler, bilgi paylaşımı, zeytin ve zeytinyağı ile ilgili" mesajlar düşüyor.

Edinilen bilgiye göre, mesaj metnindeki < http://groups.google.com/group/zeytindostu > bağlantısı ile grup sayfasına ulaşanlar, gruba katıl butonuna tıkladıklarında, kendilerini binin üzerinde "zeytin dostu"nun arasında buluyor. Grubun üyeleri arasında üreticiler, ihracatçılar, bilim adamları, gazeteciler, tüketiciler gibi hemen her kesimden zeytin ve zeytinyağı tutkunları yer alıyor.

Reklam
Reklam

Yurtdışından da üyeleri olan grubun moderatörleri kısa sürede zeytin dostlarının sayısını on binlere çıkarma konusunda iddialı. Grupta zeytin ve zeytinyağı ile ilgili her konu gündeme getiriliyor. Grup sayesinde tanışan zeytin dostları, birbirleriyle fikir alışverişi yanında ticari bağlantılar da kuruyor. Grup üyelerine, indirimli satış yapanlar bile var.

Grubun hızla artan üye sayısı ve mesaj trafiği, internet ortamında tarımsal alanlarda yayın yapan sitelerin de dikkatini çekti. Bu sitelerden gruba yoğun şekilde işbirliği teklifleri gelmeye başladı.

Zeytin ve zeytinyağı konusunda sinerji oluşturmayı amaçladıklarını söyleyen grup moderatörleri, amatörce başlayan bu girişimin giderek büyüyerek Türkiye'deki zeytin ve zeytinyağı sektörünün kendini ifade ettiği bir platform haline geldiğini dile getirdi. Türkiye'nin geleceği olarak nitelendirilen zeytin ve zeytinyağı sevenleri buluşturan platform, sektöre sahip çıkarak geleceğini daha iyi noktalara taşımayı hedefliyor.

Reklam
Reklam