Zeytin Hasat Makinesi Hibe Olarak Verilecek

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Songül Kadıoğlu, zeytin bahçesine en iyi bakımı yapan örnek...

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Songül Kadıoğlu, zeytin bahçesine en iyi bakımı yapan örnek üreticilere 'Zeytin Hasat Makinesi'ni hibe olarak verileceğini söyledi.

Kadıoğlu, zeytinin asırlardan beri tarla ziraatı yapılamadığı yamaç, kıraç, verimsiz alanlarda dikimi yapılarak insanoğluna fayda sağlamış bir meyvesi olduğunu belirterek, "İlimizde bağ alanlarından sonra en fazla yer alan ürün zeytindir. Bilindiği gibi, kalp krizini önleyen, beyin fonksiyonlarını etkileyerek insanların daha zeki olmasını sağlayan zeytinyağı ayrıca hazmı kolaylaştırarak sindirime yardımcı olmakta ve birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Nitekim Evliya Çelebi'de seyahatnamesinde Kilis ve çevresinde yaşayan insanların zeytinyağı ile beslendiklerinden kolay kolay hasta olmayacaklarını vurgulamıştır. Barış elçisi beyaz güvercinin gagasındaki tek dalıyla en azılı düşmanları dahi barıştıran, nenemizin tabutu, bebemizin beşiği, evimizin eşiği, salatanın vazgeçilmezi, yeşil altın, siyah inci, ölümsüz ağaç her bakımdan takdire şayandır. Fakir zengin demeden sofraların ortak paydası olan zeytin hakkında kanun bile var. Bu önemli bitkiyi yetiştiren değerli üreticilerimize bir katkımız olsun istedik. Bu çerçevede bu yıl ağaçlarına en iyi budama, bahçe bakımı, toprak yönetimi, kültürel tedbirleri uygulayan ve diğer bakımlarını tekniğine uygun yapan, verim çağında en az 500 zeytin ağacı olan, ÇKS'ye kayıtlı üreticilerimiz arasında yarışma düzenleyerek, komisyonumuzun seçtiği üreticilerden dereceye giren ilk üç kişiye Zeytin Hasat Makinesini hediye olarak vereceğiz. Başvuru koşulları ve detaylı bilgiler 3 Eylül 2012 tarihinde açıklanacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: