Zeytin üreticisi yine şokta

BURSA (İHA) - Marmarabirlik Gemlik Zeytin Tarım Satım Kooperatifi Başkanı İbrahim Aksoy, hükümetin, zeytin alımlarının devam etmesi için birliğe 25 bin YTL'lik kredi çıkardığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Kooperatif merkezinde yapılan basın toplantısında, birliğin yönetim kurulu adına hazırlanan raporu okuyan Aksoy, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, 25 bin YTL'lik kredi söylentisinin asılsız olduğunu öne sürdü. Aksoy, "Bizler Marmarabirlik'e bağlıyız. Haziran ayında hükümetten 50 trilyonluk kredi talep edilmişti.

Reklam
Reklam

Bu kredi talebi kabul edilerek, 25-25 YTL olmak üzere iki ayrı ödemeyle alındı. Birlik bu parayı aldı ve üretici ortaklarına dağıttı. Birlikte şu anda para yok. Bu tür açıklamalar çevremizde çeşitli söylentilerin yayılmasına ve kooperatifimiz yönetim kurulunun aleyhine tepkilere yol açmakta. Ortaklarımızdan kooperatif yönetim kuruluna alımların devam etmesi yönünde büyük baskılar yapılmakta. Üretici yanlış bilgilendiriliyor. Talep edilen 50 milyon YTL haricinde ek bir para alınmamıştır. Ekstradan 25 trilyonluk krediyle ilgili olarak birliğimize bugün itibariyle intikal etmiş bulunan herhangi bir resmi bilgi olmadığı gibi, haricen yaptığımız araştırmalardan da, bunu doğrulayan bir bilgi edinilmemiştir" dedi.