Zeytin Üreticisine 19 Adet Zeytin Silkme Makinesi

Burhaniyeli zeytin üreticisine yarın yapılacak bir tören ile 19 tane zeytin silkme makinesi dağıtılacak. Törene,...

Burhaniyeli zeytin üreticisine yarın yapılacak bir tören ile 19 tane zeytin silkme makinesi dağıtılacak. Törene, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da katılacak.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yarın Burhaniye’ye geliyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün zeytincilere zeytin silkme makinesi dağıtım törenine katılacak olan Vali Turhan, saat 10.30’da kaymakamlık binası önünde karşılanacak.

Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, yaptığı açıklamada, “İlçemizde zeytin üreticilerine, 19 adet yüzde 50’si devlet destekli taraklı zeytin silkme makinesi dağıtımı yapacağız. Motorlu ve taraklı olan zeytin silkme makinesini kullanan üreticilerimiz bir sonraki yılda ağaçların filizlerinin kırılmamasından dolayı daha yüksek verim alıyor. İlçemizdeki zeytin üreticilerini zeytin silkme aletlerini kullandırmaya özendirmek amacıyla bu cihazların yüzde 50’si devlet tarafından karşılanıyor. Yüzde 50’sini ise çiftçi kendisi ödüyor. Bu sayede, örneğin fiyatı yaklaşık 4 bin lira olan bir zeytin silkme makinesi üreticiye 2 bin liraya mal oluyor. Sayın vali, bu zeytin silkme makinelerinin dağıtım törenine katılmak üzere yarın ilçemize geliyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: