Zeytin ve çam fidanları toprakla buluştu

Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu'nda bu yıl 6'ncısı düzenlenen geleneksel ağaçlandırma etkinliği ile bin zeytin ile 500 çam fidanı toprakla buluştu.

Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Bikçe, yerleşkenin Nardüzü mevkisinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, eğitim-öğretim faaliyetleri ve gelecekte yapmayı hedefledikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Geleneksel hale gelen ağaçlandırma faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Bikçe, son 2 yılda 2 bin 800 zeytin fidanı dikildiğini, bu etkinlikte de bin zeytin ile 500 çam fidanını toprakla buluşturacaklarını ifade etti.

Etkinliğin sembolik ilk zeytin fidanları, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Koç ile Murat Bikçe tarafından toprakla buluşturuldu.

Reklam
Reklam

Etkinliğe katılan öğretim üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler de zeytin ve çam fidanlarını toprakla buluşturarak hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz