Zeytin Ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Anadolu’ya Zeytinyağını Sevdirecek

Zeytin ağacı varlığını 90 milyondan 180 milyona çıkaran Türkiye, önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte zeytin ve...

Zeytin ağacı varlığını 90 milyondan 180 milyona çıkaran Türkiye, önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte zeytin ve zeytinyağı üretiminde dünya ikinciliğine yerleşmeyi hedefliyor. Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), yıllık 650 bin ton zeytinyağı, 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin üretiminin hedeflendiği zeytincilik sektöründe, ihracatı artırmak için yurt dışında yoğun tanıtım kampanyası yürütüyor.

ZZTK, yurt içinde de zeytin ve zeytinyağı tüketimini artırmak için Anadolu’da tanıtım ve tadım etkinliklerinin üçüncü halkasına Eskişehir’den başladı. Aynı etkinlikler Antalya, Diyarbakır ve Erzurum’da da düzenlenecek. Kasım ayı içerisinde 14-16 Kasım 2012 tarihlerinde Çin’de düzenlenen Food Hospitality China 2012 Fuarı ile 26-29 Kasım 2012 tarihlerinde Irak’ın Erbil şehrinde düzenlenen Agro Food 2012 Fuarı’na katılarak, yeni hasat zeytin ve zeytinyağlarını alıcıların beğenisine sunan ZZTK, yurt içinde de tanıtım ve tadım etkinliklerine hız verdi.

Reklam
Reklam

ZZTK Başkanı Metin Ölken, Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı tüketiminin çok düşük olduğuna dikkat çekti. Önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte oluşacak 650 bin tonluk zeytinyağı rekoltesinin tüketilebilmesi için istikrarlı ve sürdürülebilir bir ihracat yanında, güçlü bir iç piyasanın varlığına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ölken, “Daha önce İstanbul, Bursa ve Ankara’da yaptığımız etkinlikleri bu kez Anadolu’ya yayıyoruz. Bugün Eskişehir’de tadım ve tanıtım etkinliği düzenliyoruz. Sonraki süreçte Antalya, Diyarbakır ve Erzurum’da tanıtım yapacağız. Türkiye’de kişi başı 1,5 kilogram seviyesinde olan zeytinyağı tüketimini kısa vadede 2 kilograma, orta vadede ise 3 kilograma, uzun vadeli bir programla 5 kilograma çıkarmak istiyoruz.” dedi.

ZZTK’nın kurulduğu 2007 yılından bu yana, dış tanıtım ve iç tanıtımı paralel yürüttüğünü dile getiren Ölken, Anadolu turunda ilk durağı olan Eskişehir’de düzenledikleri tanıtım ve tadım etkinliğine ilgiden memnun olduklarını, Eskişehir’de zeytinyağı tüketiminin önümüzdeki yıllarda ciddi bir ivme kazanmasını beklediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Komite, önümüzdeki haftalarda Diyarbakır, Antalya, Erzurum’da alışveriş merkezlerinde zeytin ve zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinlikleri ile Anadolu’da zeytinyağı tüketimini artırma çalışmalarını sürdürecek. Etkinliklerde, Aydın Ticaret Borsası Akredite Tadım Paneli uzmanları Gözde Şahin ve Burcu Keser, kaliteli zeytinyağı seçmenin püf noktalarını tüketicilere öğretiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz