Zeytinde Didim Rüzgarı

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir zeytincilikte markalaşmaya doğru yol alan Didim’in iç pazarda alıcı...

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir zeytincilikte markalaşmaya doğru yol alan Didim’in iç pazarda alıcı bulduğunu belirtti.

Gökdemir, Didim’de yetişen Gemlik zeytininin Akhisar, Ayvalık ve Edremit başta olmak üzere ‘Zeytinin ana yurdu’ olarak bilinen Marmara Bölgesini pazarına girdiğini açıkladı. Gökdemir ayrıca Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında kesim desteklemeleri başvuru tarihin ise 28 Şubat 2013 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, İlçemizde markalaşma yolunda ilerleyen zeytinciliğin iyi bir noktaya geldiğini açıkladı. Zeytin’in Didim’in deniz havası ile klima etkisi yaratan iklimi ve toprağını sevdiğini böylelikle verim ve kalitenin arttığını söyledi.

Reklam
Reklam

2002 yılında çiftçiye Toprak Reformu ile dağıtılan arazilerde yetiştirilen zeytinlerin 10 yaşına girdiğini ve son 4 yıldır ürün verdiğini bu sene alınan ürünlerde ise kalitenin da daha da arttığını belirten Gökdemir “Didim tarımda zeytincilik adına ilerlemeyi seçti ve bizde İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Oda olarak çiftçilerimiz ile zeytinde entegre çalışmaları yapıyoruz. İlçemizde yetişen zeytinlerde sinek vurgunu ve diğer zararlıların etkisine rastlanmadığı gibi zaman zaman çiftçilerimize verilen bakım, budama eğitimleri de zeytinciliğin bilinçli olarak yapılmasını sağlıyor, bunun da karşılığını alıyoruz.” dedi.

ZEYTİN FESTİVALİ AMACINA ULAŞTI

Bu yıl 1. si düzenlenen Didim Zeytin festivalinin amacına ulaştığını belirten Gökdemir “Bu sene Kaymakamlığımız önderliğinde Sivil Toplum Kuruluşlarımızın da katılımı ile gerçekleştirdiğimiz festival ile Türkiye çapında illerin ilgisini çektik. Ayvalık, Akhisar, Edremit, Aydın başta olmak üzere zeytinin ana yurdu olarak bilinen Marmara Bölgesinden de tüccarların ilgisini çekmeyi başardık, bilinçli üretim ve festival ile yaptığımız tanıtım karşılığında emeğimizin karşılığını almaya başladık. Ayrıca ilçemizde yetişen zeytinlerden elde edilen zeytin yağının da asit oranı çok düşük DİZEM yağ elde ediyoruz. Kısa zaman içinde ilçemiz zeytinyağı tüccarları içinde ilk adresler içerisinde yer alacaktır” dedi

Reklam
Reklam

HAYVAN KESİM DESTEKLEME SÜRESİ UZATILDI

Gökdemir konuşmasında ayrıca Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliğince Odaya iletilen tebliğ yazısında 30 Temmuz 2012 ve 5 Kasım 2012 tarihlerinde Hayvan Kesim Desteklemesi için başvuru yapamayan üreticilerin destekleme süresinin 28 Şubat 2013 tarihine kadar uzatıldığını ve üreticilerin Vergi Dairesi ya da Noter Onaylı istenilen müstahsil makbuzları ve fatura dip koçan fotokopilerini Tarım İlçe Müdürlüklerine onaylatabileceklerini de açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: